Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ανιστόρητο παραλήρημα: «Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Κολοκοτρώνης ήταν Αλβανοί» (vid)

Newsbomb

Αλβανία | Ντοκιμαντέρ | Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: «Ρεσιτάλ» αλυτρωτισμού και προκλητικότητας σε αλβανικό ντοκιμαντέρΟύτε ιερό ούτε όσιο από τους γείτονες: «Οι Αλβανοί έσωσαν τους Έλληνες από τους Τούρκους» - «Αλβανοί μετανάστες ο Κίτσος Τζαβέλλας, ο Μάρκος Μπότσαρης, η Μπουμπουλίνα, ο Καραϊσκάκης και ο Μιαούλης» - Δείτε το βίντεο... παρωδία

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr το ρεπορτάζ του ANT1 για το άκρως προκλητικό αλβανικό ντοκιμαντέρ

Ξεπερνά κάθε λογικό όριο σεβασμού της ελληνικής Ιστορίας το περιεχόμενο ενός νέου ντοκιμαντέρ που προβάλλεται στην Αλβανία και παρουσιάζει, ούτε λίγο ούτε πολύ μεγάλες προσωπικότητες τόσο των Ελληνιστικών Χρόνων, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, όσο και της περιόδου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ως Αλβανούς ήρωες!

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ που προέβαλε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το απαράδεκτο ντοκιμαντέρ φέρει τίτλο «1821- Οι Αλβανοί που έφτιαξαν την Ελλάδα» και καταλύει κάθε έννοια ιστορικότητας, με τους δημιουργούς του, σαφώς επηρμένους από έναν κούφιο μεγαλοϊδεατισμό, να επιχειρούν, με τον πλέον αήθη τρόπο να ξαναγράψουν την Ιστορία, παρουσιάζοντας την Αλβανία ως το «βασιλιά της Βαλκανικής Χερσονήσου».

Πρόκειται, δίχως άλλο, για ακόμη μία πράξη ελεεινής προπαγάνδας και φτηνού αλυτρωτισμού, που μόνο σκοπό έχει να ρίξει «λάδι στη φωτιά» των ελληνοαλβανικών σχέσεων, από κύκλους και παράγοντες της γείτονος που επιθυμούν αποσταθεροποίηση με την Ελλάδα.

Και για να το πούμε με πιο απλά λόγια: Οι δημιουργοί του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο!

Αίσθηση, μάλιστα, προκαλεί ένα απόσπασμα του ντοκιμαντέρ που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι 90 από του 100 “Έλληνες” ήρωες ήταν Αλβανοί. Αλβανοί “μετανάστες” o Μάρκος Μπότσαρης, ο Κίτσος Τζαβέλας, ο Κολοκοτρώνης, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Καραϊσκάκης, ο Μιαούλης, ήταν μόνο κάποιοι από τους ηγέτες της Ελληνικής Επανάστασης, Αλβανοί που είχαν έρθει στην Ελλάδα πριν από αιώνες».

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr το ρεπορτάζ του ANT1 για το άκρως προκλητικό αλβανικό ντοκιμαντέρ

Διαβάστε επίσης: