ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο με νταλίκα στον Κηφισό: Αυτά είναι τα πρόσωπα της ασύλληπτης τραγωδίας (pics)

Τροχαίο με νταλίκα στον Κηφισό: Αυτά είναι τα πρόσωπα της ασύλληπτης τραγωδίας (pics)

Τροχαίο Κηφισό:Τα νέα στοιχεία που «καίνε» τον οδηγό της νταλίκας -Ποινική δίωξη σε βάρος του - Για ποια αδικήματα κατηγορείται -Η οικογενεική τραγωδία πίσω από το φρικτό τροχαίο με τη νταλίκα που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συνέθλιψε δύο οχήματα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα.

Ήταν ξημερώματα Τετάρτης λίγο πριν από τις 06:00 όταν νταλίκα περνάει στο αντίθετο ρεύμα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας λίγο μετά την Ιερά Οδό. Στο πέρασμά της παρασύρει δύο οχήματα. Από τα συντρίμμια ανασύρονται νεκροί δύο άνδρες. Την ίδια στιγμή μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μία 34χρονη. Η είδηση «παγώνει» το πανελλήνιο. Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της τραγωδίας κάνουν το γύρο των Μέσων Ενημέρωσης.

Δείτε εικόνες στη gallery του Newsbomb.gr

Πώς και γιατί συνέβη το τροχαίο δυστύχημα; Ένα ερώτημα που δυστυχώς δεν έχει μέχρι στιγμής ακριβή απάντηση.

Η οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει

Λίγη ώρα αργότερα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία των θυμάτων. Νεκροί είναι ένας 60χρονος και ένας 65χρονος, οι οποίοι επέβαιναν στα δύο οχήματα που παρασύρθηκαν από τη νταλίκα. Η γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μέχρι και σήμερα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή είναι μόλις 34 ετών. Ο 60χρονος που βρήκε φρικτό θάνατο στο σοκαριστικό τροχαίο ήταν ο πατέρας της.

Δείτε φωτογραφίες του πατέρα και της κόρης στη gallery του Newsbomb.gr

Ποινική δίωξη στον οδηγό της νταλίκας

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα, αυτό της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος, καθώς και για τέσσερα πλημμελήματα, άσκησε ο εισαγγελέας στον 64χρονο οδηγό της νταλίκας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, το όχημα διέθετε ασφαλιστήριο, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο δράστης είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν υπό την επήρεια αλκοόλ, οδηγώντας μάλιστα κι εκείνη τη φορά επαγγελματικό όχημα.

Αναλυτικά, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται είναι:

- Διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος

- Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή

- Σωματική βλάβη από αμέλεια

- Παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού

- Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δυο ετών από προηγούμενη παράβαση.

Ο 64χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Aποκαλύψεις από το δικηγόρο του οδηγού

«Δεν με άκουγε το αυτοκίνητο». Αυτό υποστηρίζει ο οδηγός της νταλίκας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το πρωί της Πέμπτης (10/05/2018) στο ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του Π. Μαντούβαλος. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 65χρονου Δ. Α. παραδέχθηκε ότι ο πελάτης του είχε καταναλώσει μικρή ποσότητα αλκοόλ, η οποία, ωστόσο, ήταν παραβατική. Ο ίδιος κατήγγειλε το γεγονός ότι στο σημείο που εκτυλίχθηκε η τραγωδία δεν υπάρχει μπάρα ασφαλείας.

«Το όχημα παρουσίασε μηχανική βλάβη»

Μηχανική βλάβη υποστηρίζει πως υπήρξε στη νταλίκα ο οδηγός του μοιραίου οχήματος. Όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος του «αυτό αναμένεται να διαπιστωθεί. Ζητήσαμε να μπει πραγματογνώμων, μηχανικός - μηχανολόγος του Πολυτεχνείου. Θα γίνει πραγματογνωμοσύνη από αρμόδιο διορισμένο από την Τροχαία για να διαπιστωθεί αν τελικά υπήρξε μηχανική βλάβη».

«Η ταχύτητα δεν ήταν μεγάλη»

Παράλληλα, ο κ. Μαντούβαλος υποστήριξε πως ο 65χρονος οδηγός δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα την ώρα του δυστυχήματος, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «έτρεχε με 60 χιλιόμετρα».

«Αν υπήρχαν μπάρες ασφαλείας θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία»

Ο κ. Μαντούβαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατήγγειλε το γεγονός πως στο σημείο δεν υπάρχουν μπάρες ασφαλείας προβλεπόμενες για δρόμο ταχείας και βαρείας κυκλοφορίας, παρά μόνο μία σχάρα, κάνοντας λόγο για εγκληματικό γεγονός. Μάλιστα, υποστήριξε πως αν υπήρχαν «θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία».

«Βρέθηκε στο αίμα του αλκοόλ»

«Βρέθηκε στο αίμα του οδηγού αλκοόλ» είπε ο δικηγόρος τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα. «Τα αποτελέσματα έδειξαν παραβατική συμπεριφορά. Δεν ήταν μεγάλη η ποσότητα» ανέφερε συγκεκριμένα.

Μάλιστα,, ο κ. Μαντούβαλος αποκάλυψε πως δεν περίμενε ο οδηγός ότι θα έπαιρνε το όχημα τη συγκεκριμένη ημέρα, καθώς δεν ήταν προγραμματισμένο.

«Άρα είχε τη δυνατότητα να βγει το προηγούμενο βράδυ και να πιει μία μπύρα ή ένα κρασί. Αυτό και εγένετο».

«Το όχημα δεν έφερε την πινακίδα που έπρεπε»

Υπάρχει αίτημα της Τροχαίας της δυτικής Αττικής στην Τροχαία Σπάρτη και στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών στη Λακωνία, για να διαπιστωθεί εάν η πινακίδα ήταν από άλλο όχημα του ιδίου είπε ο κ. Μαντούβαλος, ο οποίος εκτίμησε πως η απάντηση θα είναι θετική, επιβεβαιώνοντας την πληφορορία για παραποιημένες πινακίδες.

«Πρέπει το όχημα να μην έφερε την πινακίδα που έπρεπε. Ωστόσο, δεν έχει απαντηθεί ακόμα αυτό το ερώτημα».

Κληθείς να σχολιάσει την ψυχολογική κατάσταση του πελάτη του, υποστήριξε πως είναι πολύ στενοχωρημένος. «Είναι χαμένος, λυπημένος και στενοχωρημένος για αυτό που έκανε».

Αυτός είναι ο οδηγός της φονικής νταλίκας

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Δ.Α. Είναι ιδιοκτήτης φορτηγών και μεταφέρει διάφορα φορτία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η καταγωγή του είναι από την Πελοπόννησο και είναι αδερφός γνωστού δημάρχου. Τραγική ειρωνεία στην υπόθεση είναι πως ο Δ.Α. σύμφωνα με πληροφορίες, έχει χάσει το παιδί του σε τροχαίο δυστύχημα στο Γύθειο και τον αδερφό του σε άλλη τραγωδία στην άσφαλτο.

Δείτε ΕΔΩ το ανατριχιαστικό βίντεο με την τρελή πορεία

Το χρονικό της τραγωδίας

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε όταν, σύμφωνα με την Τροχαία, νταλίκα ξέφυγε της πορείας της, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, και αφού πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας συνέθλιψε δύο οχήματα.

Ο απολογισμός τραγικός, δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους, ενώ μία γυναίκα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν τις επόμενες ώρες κρίσιμες.

Για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από το σημείο (ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πηγή φωτογραφιών: ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο Κηφισός: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις από το δικηγόρο του οδηγού που σκόρπισε το θάνατο

Survivor spoiler - διαρροή: Ποιος παίκτης θα αποχωρήσει σήμερα (10/05);

Καιρός – Νέο ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο από την ΕΜΥ: Πού θα «σκάσει» η μετεωρολογική βόμβα

Σχετικές ειδήσεις