Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
FUN TIME

Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό παιχνίδι (video)

Newsbomb

Μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες κέρδισε ο 44χρονος Τζέισον Κάμπερις, από το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, δημιουργώντας το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό παιχνίδι του κόσμου.

Ο μηχανικός δικτύων από το Σικάγο εργάστηκε για δύο χρόνια, κατασκευάζοντας μια συσκευή ύψους 4,41 μέτρων για να καταρρίψει το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ.

Το ηλεκτρονικό παιχνίδι ξεπερνά σε μέγεθος έναν ελέφαντα, με τον δημιουργό του να χρειάζεται να τεντωθεί αρκετά για να φτάσει τα χειριστήρια.

Η συσκευή περιλαμβάνει περισσότερα από 200 κλασικά παιχνίδια, ανάμεσα στα οποία το Pacman, ενώ διαθέτει τεράστια κουμπιά και δέχεται μεγαλύτερα σε μέγεθος... νομίσματα, για να τεθεί σε λειτουργία.

Σε ό,τι αφορά τους λιγότερο ψηλούς, ο δημιουργός φροντίζει και για αυτούς, καθώς μία σκάλα και ένα ξεχωριστό σκαμπό είναι πάντα διαθέσιμα.

Όπως εξηγεί ο δημιουργός του παιχνιδιού, κατασκευάζει μηχανήματα και σε... κανονικό μέγεθος, ωστόσο ήθελε να φτιάξει κάτι ξεχωριστό, που να του θυμίζει την παιδική του ηλικία και τις ώρες που πέρασε σε καταστήματα ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Όσο για τις αντιρρήσεις της συζύγου του, ο Κάμπερις αποκαλύπτει ότι έχει στα σκαριά και ένα καλύτερο επιχειρηματικό σχέδιο.