Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup - Βαρουφάκης: Υπάρχει κοινό έδαφος για συμφωνία

Newsbomb

Προσερχόμενος στο Eurogroup ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών μίλησε στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους της, εντός του πλαισίου των «κόκκινων γραμμών» που έχουν τεθεί, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών.

«Έχουμε κόκκινες γραμμές, καθένας κάνει την δουλειά του», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος στις 15.15 θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε, σε μια προσπάθεια να επιτύχει ευνοϊκό κλίμα για τη χώρα μας στο Eurogroup που θα ξεκινήσει στις 4:00 το απόγευμα.

O Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι αναμένει συμφωνία με τους Θεσμούς εντός των επόμενων ημερών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε ότι έχει βρεθεί «κοινό έδαφος» μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών και εκτίμησε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων ημερών. Ερωτηθείς τί αναμένει από την ΕΚΤ, ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε ότι η ΕΚΤ πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

«Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους δανειστές της», τόνισε, επισημαίνοντας ότι περιμένει μια καλή συνάντηση σήμερα που θα καθιερώσει και θα ενδυναμώσει τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πως περιμένει να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση σε καλό κλίμα, έτσι ώστε μέσα στις επόμενες μέρες να γίνει εφικτή μια συμφωνία, ενώ ενημέρωσε ότι θα συναντηθεί με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφκανγκ Σόιμπλε.