Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup LIVE - Μοσκοβισί: Συμφωνία σήμερα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους (vid)

Newsbomb

Ειδήσεις | Eurogroup LIVE: Σημαντική πρόοδο προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε πως αναμένει από το σημερινό Eurogroup ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί

Οι εταίροι να λάβουν υπόψη την πρόοδο της Ελλάδας είπε και πρόσθεσε «σε αυτή τη βάση, θα συζητήσουμε πρώτα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, θα ακούσουμε τι έχει να πει ο ESM».

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν σήμερα σε ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.

Προσερχόμενος στο Eurogroup ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι το Eurogroup θα εξετάσει πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια συμφωνία τεχνικού επιπέδου (staff level agreement), επισημαίνοντας ότι έχει ήδη επιτευχθεί σημαντική πρόοδος.
Δεύτερον, είπε, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος που θα παρουσιάσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM). «Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε και εκεί σημαντική πρόοδο», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ανέφερε ότι θα συζητηθούν οι μεσοπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι και το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. «Πιστεύω ότι σήμερα μπορούμε να κάνουμε σημαντική πρόοδο σε όλα αυτά τα θέματα», ανέφερε ο Γάλλος Επίτροπος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι όσο η Ελλάδα κάνει βήματα προόδου και αναλαμβάνει τις ευθύνες της, το ίδιο θα κάνουν και οι εταίροι της στην ευρωζώνη.

Σχετικά με το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος, ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι όλους «τους άγγιξε» η απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι να παραιτηθεί. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι έχει εμπειστοσύνη στην Ιταλία και στις ιταλικές αρχές ότι θα διαχειριστούν με τον κατάλληλο τρόπο την κατάσταση και πρόσθεσε ότι η Ιταλία είναι μία ισχυρή χώρα που έχει εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

«Θα εργασθούμε πολύ σκληρά γι΄αυτό σήμερα», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμένια απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξει σήμερα απόφαση για βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup.

Διαβάστε στο Newsbomb όλες τις ειδήσεις για το Eurogroup