Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθάκης για Ελληνικό: Το 2018 η εφαρμογή του επενδυτικού σχεδίου (vid)

Newsbomb

Γιώργος Σταθάκης | Ελληνικό: Την εκτίμηση πως η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό δεν θα παρουσιάσει περαιτέρω δυσκολίες εξέφρασε σήμερα, Τρίτη (05/09/2017) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις του κ. Σταθάκη

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως το επενδυτικό σχέδιο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2018, ενώ σε ό,τι αφορά τη στη συνεδρίαση του ΚΑΣ που εντός της ημέρας θα κληθεί να γνωμοδοτήσει επί του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπλασης του χώρου, είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια, υπάρχει πλαίσιο συμφωνίας δημοσίου - επενδυτών, ο χαρακτηρισμός ενός κομματιού ως αρχαιολογικός χώρος είναι συνήθης πρακτική».

Και πρόσθεσε: «Εγώ μένω Χανιά, είναι όλη η περιοχή αρχαιολογική».

Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε την επένδυση του Ελληνικού «σύνθετη» και σημείωσε πως «όλα μπαίνουν σε ένα δρόμο, είμαστε κοντά στο να κλείσει ο φάκελος αδειοδότησης».

Για τους πλειστηριασμούς

Ερωτηθείς για το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο ίδιος δεσμεύθηκε πως μέχρι τέλους του 2018 θα υπάρξει νέα ρύθμιση με βάση τις συζητήσεις που θα γίνουν και σημείωσε: «Με τον ισχύοντα νόμο (ενν. το νόμο Κατσέλη) υπάρχει ισχυρή προστασία για την πρώτη κατοικία με τα 2/3 των περιστατικών να προστατεύονται πλήρως».

Και πρόσθεσε: «Κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις αμέσως επόμενες εβδομάδες τους πρώτους πλειστηριασμούς, θα ξεκινήσουμε από άλλες κατηγορίες όπως επαγγελματικά ακίνητα».

Για την τρίτη αξιολόγηση

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο θέμα της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε πως «το 2018 θα έχει τελειώσει το μνημόνιο, καθώς η οικονομία ανακάμπτει».

«Οι επόμενες οι αξιολογήσεις είναι πιο διαδικαστικές σε σχέση με τη δεύτερη που ήταν πιο ουσιαστική. Ελπίζουμε να κλείσουμε την αξιολόγηση στην ώρα της, ώστε τον Ιούλιο να έχει κλείσει και το πρόγραμμα... Πρόθεση μας είναι να πάμε γρήγορα», τόνισε ο κ. Σταθάκης.