Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς στη Βουλή για τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Newsbomb

Ένταση μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και της ΝΔ προκλήθηκε στη Βουλή κατά την διάρκεια εκδήλωσης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Ο χρυσαυγίτης κ. Αντ. Γρέγος κατά την ομιλία του είπε ότι παρά την δυναμικότητά του ο Βενιζέλος «ήταν, όμως, και ένας πολιτικός που έχει στοιχεία στην πολιτική του ιστορία, τα οποία θα έπρεπε να κάνουν περισσότερο σκεπτικό τον Έλληνα πολίτη».

«Η εικόνα που έχει καλλιεργηθεί γι' αυτόν τα τελευταία χρόνια, έχει περισσότερο τα στοιχεία της αγιογράφησης ενός ηγέτη, πάρα της αντικειμενικής παρουσίασης όλων των πλευρών της πολιτικής που ακολούθησε», είπε, σημειώνοντας ότι «ο Ελευθέριος Βενιζέλος θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σαν ο πολιτικός της αντίφασης, ο πολιτικός που κάθε θετική του πτυχή, δυστυχώς, είχε και μια αρνητική».

Αυτές και άλλες αρνητικές επισημάνσεις του κ. Γρέγου για την πολιτική του Βενιζέλου, όπως ότι η συμβολή της κυβέρνησης του στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης είναι υπερτιμημένη και ότι ενώ θεωρήθηκε από πολλούς ως φιλελεύθερος και δημοκράτης τις περισσότερες φορές κυβέρνησε πραξικοπηματικά και με επέμβαση ξένων δυνάμεων, προκάλεσαν την αντίδραση του κρητικής καταγωγής βουλευτή της ΝΔ κ. Μ. Βοδουδάκη, ο οποίος είπε ότι «είναι ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα».

Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε με τον βουλευτή της Χ.Α. κ. Ηλ. Παναγιώταρο να παρεμβαίνει ρωτώντας «γιατί είναι ντροπή;».

«Όταν δεν σας αρέσει κάτι, θα μας κλείνετε φυλακή; Αυτό θέλεις; Αυτή είναι η άποψή μας. Αν σου αρέσει! Αν δεν σου αρέσει να πεις στον Αθανασίου να μας κλείσει κι εμάς στη φυλακή», πρόσθεσε.

Ο κ. Βολουδάκης επέμεινε ότι «δεν μπορούν να ακούγονται εδώ μέσα τέτοια πράγματα», με τον κ. Παναγιώταρο να του φωνάζει «άιντε, ντροπή σου!».

Με παρέμβαση της προεδρεύουσας κυρίας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά αποφεύχθηκε η περαιτέρω όξυνση.