Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Πρέπει να αλλάξει το δημόσιο

Θωμάς Μόσχος Θωμάς Μόσχος

Στις προθέσεις της κυβέρνησης για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, αλλά και στις αντιδράσεις που εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Ακριβώς επειδή εκπροσωπώ την κυβέρνηση και όχι κόμματα δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση. Θεωρώ ότι τα κόμματα έχουν δικαίωμα και να εκδίδουν ανακοινώσεις και να κάνουν τις ζυμώσεις τους, να διαφωνούν και όλα αυτά», τόνισε η Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Και σημείωσε: «Υπήρχε κάποτε η λογική του πελατειακού κράτους που όλοι μας καταγγέλλουμε και ήταν: "έλα μωρέ βγάλε ένα γυμνάσιο και θα σε χώσω εγώ στο δημόσιο". Ετσι λοιπόν γέμισε το Δημόσιο. Έρχονται λοιπόν και μας λένε ότι χρειάζεστε αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Άρα λοιπόν πρέπει να αλλάξει το δημόσιό μας».

"Γραμμή μας είναι ακόμα η διαπραγμάτευση"», είπε, "για ομαλή έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και επιστροφή στην κανονικότητα. Δεν υπάρχει νέο μνημόνιο, θα έχουμε πρόγραμμα δημοσιονομικού ελέγχου".

«Εγώ τον κύριο Λαφαζάνη τον συμπαθώ γιατί λέει την αλήθεια», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Ο κ. Λαφαζάνης λέει "παιδιά αν αυτά τα έκαναν στη Νέα Δημοκρατία, φανταστείτε τι θα κάνουν σε μας. Ελάτε να τα βάλουμε κάτω να δούμε τι θα γίνει"», ανέφερε η κ. Βούλτεψη, απαντώντας στη δήλωση του κ. Λαφαζάνη "περί ραγιαδισμού".

«Δουλεία είναι το χρέος που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δουλεία είναι το γεγονός ότι τόσα χρόνια είχαμε τοκοχρεολύσια και δεν μπορούσαμε να τα πληρώσουμε. Ραγιάς είναι αυτός που δέχεται αυτή την κατάσταση και είναι ραγιάς της πολυτελούς διαβίωσης», συνέχισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σε προσωπικό επίπεδο η κ. Βούλτεψη απάντησε στον κ. Λαφαζάνη που την είχε κατηγορήσει για ραγιαδισμό: «Εγώ δεν ενοχλήθηκα, γιατί ραγιάς είναι αυτός που αισθάνεται ραγιάς. Αυτός που ξύπνησε το πρωί της 21ης Απριλίου με ένα περίστροφο στην πλάτη του και δεν φοβήθηκε κι ας ήταν σε τρυφερή ηλικία, ραγιάς δεν θα γίνει ποτέ».