Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Δικαιοσύνη για κακουργήματα ο Γ. Καρατζαφέρης

Newsbomb

Την παραπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη σε εισαγγελέα και Ελεγκτικό Συνέδριο, αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, που εξετάζει την υπόθεση με τις off shore εταιρείες.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναμένεται να αντιμετωπίσει πλέον την εισαγγελική δίωξη, μετά την ομόφωνη επιβεβαίωση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, της παράνομης από πλευράς του κατοχής δύο off shore εταιρειών και της μη αναγραφής τους στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που κατέθετε μετά το 1993.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, η εταιρεία Catalina Ltd είναι αυτή που δέχθηκε τα δύο επίμαχα εμβάσματα, ύψους 1,65 δισ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ. Η εταιρεία δηλώθηκε στα πόθεν έσχες του κ. Καρατζαφέρη δύο φορές, το 1994 και το 1996.

Η εταιρεία Catalina Ltd άλλαξε επωνυμία σε Sunlight Ltd και τον Ιανουάριο 2010 μεταβιβάστηκε στην αδελφή του κ. Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η άλλη υπεράκτια εταιρεία, ονόματι Homeric, ιδρύθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1983, αλλά δεν δηλώθηκε ποτέ.

Η Επιτροπή της Βουλής, επικύρωσε ομόφωνα τα αποτελέσματα του ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών της, που πραγματοποιήθηκε με βάση τον φάκελο που απέστειλε στη Βουλή ο εισαγγελέας Εφετών, Π. Μπρακουμάτσος.

Αποκάλυψη «βόμβα» από Χρυσοβελώνη: Και τρίτη offshore ο Καρατζαφέρης;

Στο μεταξύ, "βόμβα" μεγατόνων έριξε στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής η Μαρίνα Χρυσοβελώνη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθώς κατέθεσε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο Γιώργος Καρατζαφέρης συμμετείχε και σε τρίτη offshore εταιρεία.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ προσκόμισε έγγραφα υποστηρίζοντας ότι στο αντίστοιχο ΓΕΜΗ (μητρώο εταιρειών) του Βρετανικού Κράτους, ο Γιώργος Καρατζαφέρης φέρεται να συμμετέχει και στην offshore Deckrock Limited.

Οι ορκωτοί λογιστές έλαβαν γνώση των εγγράφων που κατέθεσε η κα Χρυσοβελώνη και αναμένεται να πραγματοποιήσουν περαιτέρω έρευνα.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε και σήμερα, Πέμπτη (20/11/2014), μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.