Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμες ώρες: Σε εξέλιξη η συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Π. Καμμένου

Newsbomb

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στην γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διεργασίες με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Όπως ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου, το ραντεβού των δύο ανδρών κλείστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής (25/01/2015), σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο, με πρωτοβουλία του πρώτου. Στόχος της συνάντησης, κατά τα ίδια στελέχη, είναι «να επιβεβαιωθεί η στήριξη και η πιθανή συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νέο κυβερνητικό σχήμα». Αν η συμφωνία επισφραγιστεί η νέα κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη 162 βουλευτών (149 από τον ΣΥΡΙΖΑ και 13 από τους ΑΝΕΛ).

Σε δηλώσεις του λίγη ώρα πριν από τη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα συγκροτηθεί κυβέρνηση, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα.

«Ξημέρωσε μια νέα μέρα, ηλιόλουστη»

Ο κ. Τσίπρας έφυγε από το σπίτι του λίγο πριν τις 10 το πρωί προκειμένου να έχει συναντήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Βγαίνοντας από το σπίτι του δήλωσε: «Ξημέρωσε μια νέα μέρα, ηλιόλουστη».

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης χθες, Κυριακή τηλεφωνικές συνομιλίες με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά και με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σύμφωνα με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στους δύο πολιτικούς αρχηγούς την πρόθεσή του να τους συναντήσει αμέσως μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που αναμένεται να λάβει σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά το πότε θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, τα ίδια στελέχη ανέφεραν ότι το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Πρωθυπουργού σήμερα και η ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος την Τρίτη το απόγευμα ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί.

Ωστόσο, ο Δ. Στρατούλης μιλώντας στο MEGA είπε πως «Θα δούμε τι θα προκύψει από τις συναντήσεις», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η νέα κυβέρνηση «θα ορκιστεί ενδεχομένως και αύριο», διότι, όπως είπε, «δεν υπάρχει καιρός». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ισχύουν».

Με 149 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στο 85% της Επικράτειας, διαμορφώνονται σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 36,34% (149 έδρες)
Ν.Δ.: 27,81% (76 έδρες)
Χρυσή Αυγή: 6,28% (17 έδρες)
Το Ποτάμι: 6,05% (17 έδρες)
ΚΚΕ: 5,47% (15 έδρες)
ΑΝΕΛ: 4,75% (13 έδρες)
ΠΑΣΟΚ 4,68% (13 έδρες)

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ