Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Βαρουφάκης: Με τον Ντάισελμπλουμ χαθήκαμε στη μετάφραση (vid)

Newsbomb

Σε λανθασμένη μετάφραση απέδωσε την εντύπωση που δημιουργήθηκε όσον αφορά το επεισόδιο με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ την Παρασκευή (30/1) ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC 2 και στην εκπομπή Newsnight.

Ωστόσο, επανέλαβε τη θέση που διατύπωσε και ενώπιον του επικεφαλής του Eurogroup πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μιλά με τους υπαλλήλους της Τρόικας.

Στη συζήτηση υπήρξαν μερικές μικροεντάσεις. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Οικονομικών έφτασε στο σημείο να ζητήσει από την οικοδέσποινα της εκπομπής Έμιλι Μάιτλις να σταματήσει να τον διακόπτει «αγενώς» ενώ κατηγόρησε και τους ανταποκριτές του βρετανικού πρακτορείου στην Αθήνα ότι μετέφεραν ανακριβές ρεπορτάζ στο Λονδίνο.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει με το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και κάθε κράτος μέλος της ΕΕ αλλά η τρόικα έχει δύο επίπεδα: το ένα το θεσμικό με το οποίο η Ελλάδα είναι διαθέσιμη να συζητήσει και να διαπραγματευτεί και ένα δεύτερο, αυτό των «υπαλλήλων» που «είναι καλοί άνθρωποι και δεν έχω τίποτα μαζί τους» αλλά ζητούσαν την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχοντας αριθμούς για ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα που δεν παράγει αποτελέσματα».

varouf2

Όταν ρωτήθηκε για τις ιδιωτικοποιήσεις και συγκεκριμένα για το λιμάνι του Πειραιά ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι «προσωπικά σας διαβεβαιώνω ότι η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση (σ.σ. Cosco) έχει την πλήρη στήριξη μου», αν και επισήμανε ότι οι περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει αντί πινακίου φακής και τα κέρδη από αυτές έχουν πάει στη... μαύρη τρύπα της αποπληρωμής χρέους.

Στη συνέχεια η Μάιτλις ρώτησε τον Γιάνη Βαρουφάκη αν εμπιστεύεται τη Γερμανία με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά ότι «ναι, την εμπιστεύομαι» παραπέμποντας σε παλαιότερο άρθρο του, στο οποίο πρέσβευε την άποψη ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια ηγεμονική Γερμανία όσον αφορά στην οικονομική δραστηριότητα.