Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου που «πάγωσε» τον Σόιμπλε (video)

Newsbomb

Σε αμηχανία έφερε Έλληνας δημοσιογράφος τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο δημοσιογράφος κ. Παντελής Βαλασσόπουλος ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας σχετικά με το σκάνδαλο της Siemens και το γεγονός ότι ο κ. Χριστοφοράκος βρίσκεται και κυκλοφορεί ελεύθερος στη Γερμανία.

Η ερώτηση του κ. Βαλασσόπουλου εντάχθηκε στο πλαίσιο προηγούμενης δήλωσης του κ. Σόιμπλε ότι η Γερμανία θα βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια της κατά της διαφθοράς.

Η αμηχανία του Γερμανού υπουργού μετά την ερώτηση ήταν εμφανής, ενώ έδειξε και να εκνευρίζεται ζητώντας από τον κ. Βαρουφάκη να απαντήσει πρώτος.

Ο Έλληνας υπουργός ωστόσο του πέταξε ξανά τη… μπάλα στον κ. Σόιμπλε αναγκάζοντάς τον να απαντήσει χωρίς να σκεφτεί.

Ο κ. Σόιμπλε αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση λέγοντας ότι στην πατρίδα του έχουν ένα ρητό: «ο καθένας κοιτάζει την δική του πόρτα». Ουσιαστικά απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση.

Αντίθετα, ο Έλληνας υπουργός εκμεταλλεύτηκε την απάντηση του κ. Σόιμπλε λέγοντας ότι συμφωνεί ότι ο καθένας κοιτάζει την δική του πόρτα, αλλά τόνισε ότι σε κάποιες περιπτώσεις που υπάρχει διασυνοριακή διαφθορά, όλοι οι Ευρωπαίοι πρέπει να βοηθάνε.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι αν κάποια πρόσωπα που αναφέρθηκαν στην ερώτηση του κ. Βαλασσόπουλου έφυγαν από την Ελλάδα για να αποφύγουν το Νόμο πηγαίνοντας σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, η άλλη ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να βοηθήσει ώστε να μην αποφύγουν το νόμο.