Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανούσης: Στόχος η συμφιλίωση της Αστυνομίας με το λαό (video)

Newsbomb

Τη συμφιλίωση της Αστυνομίας με τον λαό έθεσε ως στόχο της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος εξήγγειλε τη δημιουργία Εθνικού Σχεδίου Αστυνόμευσης.

«Οι αστυνομικοί θέλουν να συμφιλιωθούν με τον λαό» και «η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να κατανοήσει ότι η συλλογική δράση δεν αποτελεί παράγοντα διατάραξης της δημόσιας τάξης», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η Αστυνομία «θα αντιμετωπίσει δραστικά περιπτώσεις αναταραχής», γνωρίζοντας όμως ότι «δεν είναι εχθρός της Αστυνομίας ο κάθε διαδηλωτής».

«Οι επιτυχίες της Αστυνομίας ανήκουν στην Αστυνομία. Για τις αποτυχίες την ευθύνη έχω εγώ», πρόσθεσε ο κ. Πανούσης.

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι θα δημιουργηθεί Ινστιτούτο Αντιεγκληματικής Πολιτικής και ανακοίνωσε την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας που θα υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, την επαναφορά του «αστυνομικού της γειτονιάς» με 238 αστυνομικούς, την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου για πάταξη της διαφθοράς και την αποδέσμευση αστυνομικών από πάρεργα.

Όπως ανέφερε, επέστρεψαν ήδη 500 αστυνομικοί από τη φύλαξη πολιτικών προσώπων και θα βρεθούν συνολικά πάνω από 1.500, ενώ σημείωσε ότι η Αστυνομία πληρώνει 20 εκατ. για ενοίκια στο στρατό και το Δημόσιο.