Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Νέο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου – Βενιζέλου με... καρφιά για το Mνημόνιο (video)

Newsbomb

Δεύτερο επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, σημειώθηκε κατά τη σημερινή (24/02/2015) συνεδρίαση της Βουλής με θέμα την αίτηση άρσης ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας, επικαλούμενη το γεγονός ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν έλαβαν άδεια για να συμμετέχουν και να ψηφίσουν, κάτι που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Βενιζέλος είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της προέδρου της Βουλής, κατηγορώντας την ότι παραβιάζει τη «διάκριση των εξουσιών».

Λίγο αργότερα, σημειώθηκε και δεύτερο επεισόδιο μεταξύ των δύο.

Ο κ. Βενιζέλος ζητούσε επιμόνως το λόγο, που τελικά η κ. Κωνσταντοπούλου του έδωσε, λέγοντας: «Αφού τον στερηθήκατε τόσο καιρό, να σας τον δώσω».

«Μην είστε ειρωνική, μην είστε απρεπής, μην είστε αλαζονική», είπε ο κ. Βενιζέλος και κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής ότι με τον τρόπο που ενεργεί παραβιάζει τον κανονισμό, αλλά και το Σύνταγμα.

«Συντελείτε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, για να προκαλέσει, στη συνέχεια, λέγοντας: «Πότε θα φέρει η κυβέρνηση την παράταση του Μνημονίου για να την ψηφίσει η Βουλή;».

«Αυτή η Βουλή παράταση του Μνημονίου δεν θα ψηφίσει, μην αγωνιάτε», του απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου.