Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάς: Υπάρχει έρευνα για τον εκφοβισμό στα συρτάρια του υπουργείου (Video)

Ξανθίππη Γιαννάκου Ξανθίππη Γιαννάκου

Καθώς η συζήτηση για τον σχολικό εκφοβισμό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με αφορμή την αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο υπουργός Παιδείας προχώρησε σε μια αποκάλυψη.

Υπάρχει έρευνα για το bullying «ξεχασμένη» επί δύο χρόνια στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας, όπως ανέφερε μιλώντας στο Mega, το πρωί της Πέμπτης (19/03/2015) ο Αριστείδης Μπαλτάς.

«Με πρωτοβουλία του τότε υπουργού κ. Παπαθεοδώρου, είχε γίνει πριν από δύο χρόνια μια μεγάλη έρευνα σε δείγμα 65.000 μαθητών, σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό, η οποία έφερε ενδιαφέροντα αποτελέσματα που όμως δεν έχουν ανακοινωθεί», δήλωσε ο κ. Μπαλτάς.

«Βρήκαμε την έρευνα χθες το βράδυ και τα αποτελέσματά της δεν έχουν υποστεί επεξεργασία», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενη στην έρευνα, η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, Βασιλική Αρτινοπούλου, αποκάλυψε ότι τα αποτελέσματά της δείχνουν υψηλά ποσοστά λεκτικής και ψυχολογικής βίας αλλά πολύ χαμηλά έως ελάχιστα ποσοστά σωματικής και σεξουαλικής βίας.

Αναφερόμενος στις δράσεις του υπουργείου για την πρόληψη και αντιμετώπιση του bullying, ο κ. Μπαλτάς έκανε λόγο για «ανάγκη να πάρουμε πάρα πολλές πρωτοβουλίες σε πάρα πολλά επίπεδα».