Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Η επιστολή Τσίπρα ήταν η αφορμή για την οκταμερή συνάντηση

Κλέλια Γιαρίμογλου Κλέλια Γιαρίμογλου

Νέες αποκαλύψεις για την 5σέλιδη επιστολή Τσίπρα την οποία έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι Financial Times και μέσω αυτής ο Έλληνας Πρωθυπουργός, προειδοποιεί ότι θα είναι «αδύνατον» για την Αθήνα να εξυπηρετήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της τις ερχόμενες εβδομάδες, αν η ΕΕ δεν της χορηγήσει βραχυπρόθεσμη οικονομική βοήθεια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιβεβαιώνει το γεγονός ότι εστάλη η συγκεκριμένη επιστολή, αλλά όπως διευκρινίζει όχι μόνο στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενό της ο κ. Σακελλαρίδης μιλώντας σήμερα, Δευτέρα (23/03/2015) στο MEGA δήλωσε πως «δεν έλεγε τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτό που έχουμε πει από την προηγούμενη εβδομάδα...ότι υπάρχει στενότητα στη ρευστότητα και χρειάζεται να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες». Την ίδια στιγμή, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και επισήμανε ότι η επιστολή, η οποία όπως ήταν στάθηκε αφορμή για την οκταμερή συνάντηση «προσπαθεί να προλάβει καταστάσεις».

Ερωτηθείς για πότε τελειώνουν τα χρήματα απάντησε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία και πως «με το νόμο για τις ληξιπρόθεσμες θα μπουν χρήματα οπότε χαλαρώνει η θηλιά».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε σαφές μήνυμα, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας λέγοντας για άλλη μία φορά πως η κυβέρνηση τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ενώ έκανε λόγο για μία δύσκολη διαπραγμάτευση, την οποία όπως εκτιμά θα φέρουν εις πέρας.