ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ημερίδα από την ευρωομάδα της Αριστεράς με θέμα τις λύσεις για το χρέος της Περιφέρειας

Ημερίδα από την ευρωομάδα της Αριστεράς με θέμα τις λύσεις για το χρέος της Περιφέρειας

Εκδήλωση με θέμα «Ημερίδες μελέτης» διοργανώνει η ευρωομάδα της Αριστεράς με αντικείμενο τις εναλλακτικές λύσεις για το χρέος της Περιφέρειας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι το χρέος των χωρών της Περιφέρειας, αίτια, συνέπειες και λύσεις, η πολιτική συνοχής ως απάντηση στην οικονομική κρίση, η καταπολέμηση της λιτότητας και των κοινωνικών ανισοτήτων και η αποτύπωση εναλλακτικών λύσεων για την Ευρώπη.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Intercontinental, από την Τρίτη 2 έως και την Πέμπτη 4 Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν οι Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-GUE/NGL και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αλέκος Καλύβης, υπεύθυνος Προγράμματος και Οικονομικής Πολιτικής της Πολιτικής Γραμματείας του
Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Νίκος Χουντής, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Gabi Zimmer, πρόεδρος της ευρωομάδας GUE/NGL.

Επίσης, θα συμμετέχουν οικονομολόγοι και αναλυτές από διάφορες χώρες της Ευρώπης και 33 ευρωβουλευτές από σχεδόν όλα τα κράτη μέλη της Ευρώπης.

Σχετικές ειδήσεις