Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Είμαι βέβαιος ότι η πολιτική ηγεσία της ΕΕ θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό (vid)

Newsbomb

Την πεποίθηση ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό εξέφρασε σήμερα, Τετάρτη (03/06/2015) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου για το ταξίδι του στις Βρυξέλλες, όπου το βράδυ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως είπε, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του κ. Γιούνκερ να συναντηθούν, προκειμένου να συζητήσει μαζί του την ελληνική πρόταση για συμφωνία και να του εξηγήσει ότι «σήμερα είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο οι θεσμοί και η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να προσχωρήσει στον ρεαλισμό πάνω στον οποίο κινείται εδώ και τρεις μήνες η κυβέρνηση, διαπραγματευόμενη τα δίκαια του ελληνικού λαού προς όφελος μιας ενωμένης Ευρώπης, που σήμερα είναι αναγκαία για τους λαούς όσο ποτέ».

«Πρέπει να αποφύγουμε τη δίαιρεση [...] Είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία της Ευρώπης θα κάνει αυτό που πρέπει», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «η ελληνική κυβέρνηση από προχθές, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έχει καταθέσει επισήμως την πρότασή της για έναν έντιμο και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό που θα δώσει τέλος στην κρίση στην Ευρώπη και θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεφύγει από την οικονομική ασφυξία».

Και συνέχισε με νόημα: «Μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει σχόλια πάνω σε αυτή την πρόταση αλλά ούτε και κάποιο κείμενο από την πλευρά των εταίρων».