Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρώτη μέρα της Μπαζιάνα στο Πανεπιστήμιο και η αμήχανη στιγμή του... σούπερ μάρκετ! (pics+vids)

Newsbomb

Ντυμένη απλά και λίγο αγχωμένη, η σύντροφος του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα, έφθασε χθες (05/10/2015) το μεσημέρι στην Κοζάνη, προκειμένου να κάνει το πρώτο της μάθημα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης», η κυρία Μπαζιάνα έφθασε στην Κοζάνη μέσω... Θεσσαλονίκης.

Στη συμπρωτεύουσα, η σύντροφος του πρωθυπουργού έφθασε αεροπορικώς. Από το αεροδρόμιο την παρέλαβε ένα μαύρο αυτοκίνητο του αεροδρομίου, κάτι που συνηθίζεται, και την οδήγησε κατευθείαν στο πανεπιστήμιο.

Ντυμένη απλά, φορώντας παντελόνι (navy blue), ένα λευκό t-shirt και ένα καλοκαιρινό σακάκι στο χρώμα της άμμου, η Περιστέρα Μπαζιάνα, μετά την ξενάγηση και τη γνωριμία της με τους καθηγητές, μπήκε στην αίθουσα διδασκαλίας.

Αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να έχει συνεχή μαθήματα από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, τελικά πρόλαβε να διδάξει μόλις από τις 6 έως τις 8, αφού δεν ήταν έτοιμα ακόμη τα εργαστήρια. Την ερχόμενη Δευτέρα, όμως, θα κάνει κανονικά το εξάωρό της.

Η Περιστέρα Μπαζιάνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, άφησε καλές εντυπώσεις στους καθηγητές, οι οποίοι τη βρήκαν καταρτισμένη, στους φοιτητές, οι οποίοι τη βρήκαν κάπως αγχωμένη, και σε Κοζανίτες, οι οποίοι την παρακάλεσαν μάλιστα να μείνει και το βράδυ να τη φιλέψουν σε ταβερνούλες της περιοχής και να δει το πανηγύρι, αλλά η σύντροφος του πρωθυπουργού, με πλατύ χαμόγελο, απάντησε: «Πολύ θα το ήθελα, αλλά θα πρέπει να γυρίσω στα παιδιά μου».

«Της άρεσε γενικά η Κοζάνη, ο κόσμος, το Πανεπιστήμιο, το κλίμα, και μάλιστα κάποια στιγμή είπε ότι θα μπορούσε άνετα να μείνει στην ωραία αυτή πόλη», γράφει ο «Βηματοδότης».

Η σύντροφος του πρωθυπουργού, όμως, ήρθε αντιμέτωπη με κάποιες εκπλήξεις, όπως ότι το Πανεπιστήμιο (έκτασης 2.000 τ.μ.) στεγάζεται πάνω από ένα... σούπερ μάρκετ και για να εισέλθει κανείς στις αίθουσες θα πρέπει προηγουμένως να περάσει ή να... προσπεράσει το σούπερ μάρκετ!

Επίσης, ο αντιπρύτανης της Σχολής, κ. Αντ. Τουρλιδάκης της αποκάλυψε ότι το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας πληρώνει κάθε χρόνο 250.000 ευρώ για ενοίκια.

Τέλος, την πληροφόρησαν ότι στη Φλώρινα, όπου επίσης έχει εγκαταστάσεις το Πανεπιστήμιο, πληρώνουν 350.000 ευρώ το χρόνο για ρεύμα.

Η τρίτη έκπληξη έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν ο αντιπρύτανης της είπε πως το Πανεπιστήμιο διαθέτει και δύο... «έδρες δώρο», τις οποίες χρηματοδοτεί η ΔΕΗ.

Υπενθυμίζουμε ότι εξαιτίας της συνεχούς παρουσίας στο χώρο του πανεπιστημίου εκπροσώπων των ΜΜΕ, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητάει να μη φωτογραφίζουν ή βιντεοσκοπούν σε χώρους του ιδρύματος, ώστε να μη διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: kozanimedia.gr, kozan.gr, thousandnews.gr