Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Εκτιμώ τον Μεϊμαράκη, αλλά η ΝΔ πρέπει να αλλάξει νοοτροπία (video)

Newsbomb

Κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη άσκησε σήμερα, Τετάρτη (11/11/2015) ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας, κατηγορώντας τον ότι «δεν κάνει καμία συζήτηση για το αύριο της ΝΔ και ότι μάλλον δεν έχει θέσεις γιατί δεν τις εκφράζει πουθενά».

«Τον κύριο Μεϊμαράκη τον σέβομαι και τον εκτιμώ αλλά οι εποχές άλλαξαν και η ΝΔ πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και δομές. Ή αλλάζουμε ή ξαναχάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Απ. Τζιτζικώστας.

Και πρόσθεσε: «Χάσαμε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ενώ η χώρα είχε νωρίτερα βυθιστεί στο χάος. Κοντέψαμε να βγούμε από την ΕΕ ζήσαμε τα χειρότερα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι απλά δεν κερδίσαμε αλλά χάσαμε και επιπλέον ανθρώπους».

Εξάλλου, άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι πρέπει να πάρει άμεσα θέση για το θέμα Φίλη.
«Η γενοκτονία των Ποντίων είναι μια εθνική θέση, τώρα έχουμε δώσει λόγο στις τουρκικές εφημερίδες να ξεσαλώνουν. Ο κος Φίλης έπρεπε να έχει παραιτηθεί», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, ενώ αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν κάποιος από την κυβέρνηση να εκφράζει θέσεις που είναι εθνικά επικίνδυνες.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε πανέτοιμος να αντιμετωπίσει την σημερινή κατάσταση στη χώρα. «Είμαι έτοιμος μαζί με την έμπειρη ομάδα της ΝΔ. Φυσικά και μπορώ να μιλήσω με την Μέρκελ, το έχω ήδη κάνει», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Η ΝΔ δεν έχει πρόβλημα μέσα στη βουλή αλλά έξω από αυτήν. Εγώ σκοπεύω να μιλήσω στους πολίτες. Θέλω να εμπλέξω την κοινωνία στον νέο σχεδιασμό της χώρας».

Παράλληλα, έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας ότι «οι εκλογές στην ΝΔ δεν είναι απλά μια εσωτερική υπόθεση αλλά έχουν εθνικά χαρακτηριστικά και γι’ αυτό όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να μπει τέλος στον Τσίπρα πρέπει να έρθουν να στηρίξουν το νέο».