Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ - Πλακιωτάκης: Στέκομαι αρωγός στην προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη

Newsbomb

Σε απολογισμό των πεπραγμένων του από τη θέση του μεταβατικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Δευτέρας (11/01/2016) ο Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προς τους δημοσιογράφους.

«Ανέλαβα τη δύσκολη αποστολή να οδηγήσω τη ΝΔ στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών αλλά και να βοηθήσω το κόμμα να ασκήσει σοβαρή και ουσιαστική αντιπολίτευση στη Βουλή», επισήμανε ο Γ. Πλακιωτάκης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι είχε ζητήσει από τους υποψηφίους «να χαμηλώσουν τους τόνους» στη μεταξύ του αντιπαράθεση, ώστε να μην καλλιεργηθεί περαιτέρω η εσωστρέφεια.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα αλλά και κατά τις εκλογές «εντοπίστηκαν πολλά οργανωτικά προβλήματα», κάνοντας αναφορά στο φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, ωστόσο υπογράμμισε: «Στάθηκα αρωγός της ΚΕΦΕ και ιδιαίτερα στον προεδρεύοντα Γιάννη Τραγάκη».

Εξάλλου, αναφέρθηκε και στον ρόλο που διαδραμάτισε ως προς την εκπροσώπηση της ΝΔ στη Βουλή, λέγοντας: «Συνεργάστηκα με όλους τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος, ασκώντας επάξια μια σοβαρή και ουσιαστική αντιπολίτευση. Θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους βουλευτές, και τα μέλη της ΚΕΦΕ που στήριξαν τη θητεία μου».

Και κατέληξε: «Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στον νέο πρόεδρο Κ. Μητσοτάκη και πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί στα καθηκοντά του. Εγώ προσωπικά θα σταθώ αρωγός στην προσπάθειά του και καλώ και τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος να πράξουν το ίδιο. Από αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΝΔ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΝΔ

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του Γ. Πλακιωτάκη

«Μετά την ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών αποδέχτηκα την πρόταση του Ευ. Μεϊμαράκη με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου. Αποδέχτηκα την στήριξη της ΚΟ για να φέρω εις πέρας μία δύσκολη αποστολή. Να συντονίσω τις διαδικασίες για εκλογές και να εκπροσωπήσω τη ΝΔ στο Κοινοβούλιο, ασκώντας κριτική στον κ. Τσιπρα» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, επισημαίνοντας πως πρώτος στόχος του ήταν η ενότητα της παράταξης. «Λειτούργησα συνθετικά και συναινετικά και διασφάλισα την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών» πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στην εκπροσώπηση της ΝΔ στη Βουλή την προηγούμενη περίοδο.

«Όσον αφορά την εκπροσώπηση της ΝΔ στη Βουλή, συνεργάστηκα με όλα τα στελέχη και τους βουλευτές και ασκήσαμε επικοδομητική αντιπολίτευση. Ασκήσαμε δριμεία κριτική στον κ. Τσίπρα, στηλιτεύσαμε τα λάθη της κυβέρνησής του και παρουσιάσαμε τις θέσεις της ΝΔ. Από μέρους μου έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει, ώστε τα στελέχη να ανακτήσουν το γόητρό τους» υπογράμμισε απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, ενώ έστειλε μήνυμα στήριξης στον νέο αρχηγό σημειώνοντας: «Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί, ώστε η παράταξη να γίνει ξανά μία μεγάλη ισχυρή, σύγχρονη ευρωπαϊκή δύναμη. Θα σταθώ στο πλευρό του και το ίδιο καλώ να κάνουν όλοι. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».