Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομολογία Μουζάλα: Κινδυνεύουμε με αποβολή από τη Συνθήκη Σένγκεν

Newsbomb

«Γίνεται ορατό τέτοιο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν, πίσω από το τραπέζι ακούγονται τέτοια πράγματα». Με αυτή τη φράση, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επιβεβαίωσε σήμερα, Παρασκευή τα σενάρια που είχαν δει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το φως της δημοσιότητας και μιλούσαν για ορατό κίνδυνο ενός Grexit από τη ζώνη Σένγκεν.

«Αυτό δεν μας κάνει λίγο ανήσυχους; Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια διάσπαση που ξεπερνά τα κόμματα, ανησυχώ για τις απειλές των Ευρωπαίων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Μουζάλας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο υπουργός αναφέρθηκε εκ νέου, μάλιστα, στις προκλητικές δηλώσεις του Βέλγου υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος πριν από δύο ημέρες είχε ζητήσει την άμεση έξοδο της Ελλάδας από τον χώρο Σένγκεν, τη βίαιη επαναπροώθηση των προσφύγων αλλά και τη δημιουργία ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης στην Ελλάδα για 400.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Τους πνίγεις τους πρόσφυγες στην θάλασσα; Είναι ποινικό αδίκημα!», επισήμανε σε έντονο ύφος ο Γ. Μουζάλας.
Εξάλλου, ο ίδιος δεν δίστασε να αφήσει και νέες αιχμές για τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου απέναντι στο προσφυγικό.

«Δεν ξέρω τι σας είπε ο κύριος Καμμένος. Το ΥΠΕΘΑ βοηθάει, πρέπει να βοηθήσει περισσότερο αν θέλετε την άποψή μου, όλοι πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.