Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Μάρδας για «πρόσφυγες επενδυτές»: Δεν μετανιώνω για αυτό που είπα

Newsbomb

Μετά και τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του χθες, Κυριακή για την εξέταση του οικονομικού προφίλ των μεταναστών, ώστε οι πλέον εύποροι από αυτούς να αξιοποιηθούν σε επίπεδο επενδύσεων και ως αντάλλαγμα να τους δοθούν ευνοϊκότερες συνθήκες παραμονής στη χώρα, ο Δημήτρης Μάρδας επανήλθε σήμερα (28/03/2016) με νέα τοποθέτησή του, ξεκαθαρίζοντας πως επιμένει σε αυτά που είπε.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

«Όχι, δεν το έχω μετανιώσει. Φυσικά και δεν το μετάνιωσα. Υπάρχει μία διεθνής εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα. Ως εκ τούτου μπορούμε να αντλήσουμε τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για αυτή τη διεθνή εμπειρία και στο βαθμό που θεωρούμε ότι αυτή η εμπειρία μπορεί να εφαρμοστεί και εδώ να ακολουθηθεί», επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Ο ίδιος, επιχειρώντας να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για όσα είπε, υποστήριξε ότι «άνθρωποι από την Συρία που είχαν χρήματα, δεν έφυγαν με αεροπλάνο γιατί δεν πήραν τη βίζα που ήθελαν και πρόσθεσε ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που είχαν χρήματα στις τράπεζες της χώρας τους ή σε τράπεζες άλλης χώρας αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν μέσω Τουρκίας».

Η Google και η... «ρηξιέλευθη» πρόταση Μάρδα...

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Mega, ο Δημήτρης Μάρδας ισχυρίστηκε πως: «Υπάρχει ένα υποσύνολο ανάμεσα στους πρόσφυγες που έχει χρήματα και δεν έχει πάει αλλού» και αποκάλυψε πως εντόπισε την εισήγηση για τους επενδυτές – πρόσφυγες στη… Google.

Συγκεκριμένα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών: «Είναι απλή η πρότασή, όποιος μπει στο Google θα βρει την πρόταση αυτή, εκεί τη βρήκαμε κι εμείς. Δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έγινε στη Δανία όπου εκεί το κράτος μάζευε τιμαλφή».

Μάλιστα, προέτρεψε ο Δημήτρης Μάρδας: «Μπείτε στο Google για να δείτε τις άλλες χώρες τι έκαναν για να αξιοποίησαν τους πρόσφυγες».

Υπεραμύνθηκε της εισήγησής του ξεκαθαρίζοντας πως δεν κατατέθηκε με τη λογική του «κάνω ένα τσιγάρο και καταθέτω μία σκέψη».

Κατά τα υπόλοιπα, αυτό που φαίνεται πως έχει ενοχλήσει σφόδρα τον Δημήτρη Μάρδα είναι η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του με αφορμή την πρόταση για τους πρόσφυγες – επενδυτές, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μία επίθεση που ο ίδιος δεν άφησε… αναπάντητη. Δείτε ΕΔΩ.

Πάντως, οι δηλώσεις Μάρδα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Κυριακή (27/03/2016) έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, με σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επικρίνουν τη στάση του υφυπουργού Εξωτερικών αλλά και την εν γένει τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στο προσφυγικό.

Διαβάστε σχετικά:

Παράλληλα, ο Δ. Μάρδας έγινε αντικείμενο «βιτριολικού» σχολιασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στο twitter, όπου το hashtag #mardas πήρε «φωτιά» με τα «τρολαρίσματα» εναντίον του να δίνουν και να παίρνουν.

Σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, το συγκεκριμένο hashtag παραμένει στα κορυφαία trends του twitter, με περισσότερα από 10.700 tweets.