Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνική Ενότητα: Το νέο κόμμα που ιδρύουν Μπαλτάκος και Καρατζαφέρης (photos+vid)

Newsbomb

Εμπνευσμένη από τον «Θούριο» του Ρήγα Φεραίου είναι η ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού κόμματος που δημιουργούν από κοινού ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος και ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης.

ΤΑΚΗΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δείτε πιο πάνω στην photo gallery του Newsbomb.gr στιγμιότυπα από την εκδήλωση

Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης

Το νέο κόμμα, υπό τον τίτλο «Εθνική Ενότητα» και με έμβλημά του μια αναμμένη δάδα περιστοιχισμένη από δύο δάφνες, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (08/04/2016) σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους οι κ.κ. Μπαλτάκος και Καρατζαφέρης επισήμαναν την ανάγκη για τη συσπείρωση ενός ενιαίου εθνικού και πατριωτικού μετώπου, «το οποίο θα σταματήσει τη συνεχιζόμενη ταπείνωση που υφίστανται τόσο οι πολίτες όσο και αυτή καθαυτή η χώρα».

«Θέλουμε οι πολίτες να μας πιστέψουν ότι μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει. Αυτή είναι η δέσμευση και η υπόσχεσή μας», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της «Εθνικής Ενότητας» Τάκης Μπαλτάκος, στη σύντομη τοποθέτησή του κατά την έναρξη της εκδήλωσης.

Καρατζαφέρης: Να συνενωθούν όλες οι πατριωτικές δυνάμεις απέναντι στην ταπείνωση της Ελλάδας

«Σήμερα είναι η γενέθλιος ημέρα μιας νέας προσπάθειας με παλιές ρίζες», σημείωσε με νόημα, από την πλευρά του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Όλες οι πατριωτικές δυνάμεις πρέπει να συνενωθούν απέναντι σε ένα διαρκές έγκλημα, αυτό της ταπείνωσης της πατρίδας από βουλευτές, αρχηγούς κομμάτων και πολιτικούς παράγοντες που στήριξαν τα Μνημόνια».

«Θα πρέπει να ενωθούν όλες οι πατριωτικές δυνάμεις με γοργές κινήσεις και με προσκλήσεις σε κινήματα και εξέχουσες προσωπικότητες της Ελλάδας», συμπλήρωσε ο κ. Καρατζαφέρης, ενώ, θέλοντας να περιγράψει το στίγμα του νέου κόμματος είπε: «Έχουμε λόγο αιρετικό και είμαστε ευρωσκεπτικιστές. Το μέγεθος του ευρωσκεπτικισμού μας, όμως, εξαρτάται από τη στάση και τον λόγο των Μεγάλων Δυνάμεων της Ευρώπης».

«Η προσπάθεια όλων μας είναι η επιστροφή της εθνικής κυριαρχίας», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο ίδιος.

Η διακήρυξη της «Εθνικής Ενότητας»

Με τη διατύπωση επτά ερωτημάτων, η «Εθνική Ενότητα», κατά την επίσημη πρώτη παρουσίασή της, λαμβάνει ως γνώμονα τη χαρακτηριστική φράση «ως πότε;» του Ρήγα Βελεστινλή (1757-1798) στον «Θούριο».

«Ως Πότε;

1. Η χώρα είναι υπό ξένη οικονομική κατοχή επί έξι χρόνια. Ως πότε;

2. Η χώρα έχει αρνητική ανάπτυξη και αμείωτη ανεργία επί έξι χρόνια. Ως πότε;

3. Καταστήματα κλείνουν, μικρομεσαίοι αφανίζονται, αγρότες υποφέρουν, συντάξεις απομειώνονται, ακίνητες περιουσίες απαξιώνονται. Ως πότε;

4. Η ασθενέστερη οικονομικά χώρα της Ευρωζώνης έχει το ίδιο νόμισμα με την ισχυρότερη. Ως πότε;

5. Η χώρα δεν έχει σύνορα και ξένες ΜΚΟ έχουν υποκαταστήσει το κράτος. Ως πότε;

6. Η χώρα δεν έχει πραγματική αντιπολίτευση σε κανένα κύριο ζήτημα. Ως πότε;

7. Η Ελληνορθόδοξη πολιτιστική μας ταυτότητα κάθε μέρα νοθεύεται και η Ορθοδοξία, η ψυχή της ψυχής μας, συνεχώς βάλλεται. Ως πότε;»