Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτομαγιά - Νικολόπουλος: Δεν θα ψηφίσω ούτε το ασφαλιστικό ούτε το φορολογικό (vid)

Newsbomb

Με αφορμή τον εορτασμό της 130ης επετείου της εργατικής πρωτομαγιάς, ο Νίκος Νικολόπουλος καλεί τους Χριστιανοδημοκράτες εργάτες και ανέργους, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο συνδικαλιστικός τομέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος στην αίθουσα συγκεντρώσεων του ΧΡΙ.Κ.Ε. (όπισθεν ξενοδοχείου Caravel).

Μεταξύ άλλων στην ανοιχτή πρόσκληση τονίζει: «Η φετινή ανάμνηση της αιματοβαμμένης Πρωτομαγιάς του Σικάγου, συμπίπτει με την ψήφιση ενός ακόμα αντιασφαλιστκού νομοσχεδίου που έρχεται μαζί με έναν επίσης σκληρό και επώδυνο φορολογικό νομοσχέδιο και τα δύο αποκάμουν τους Έλληνες εργαζόμενους και ανέργους τους μικρομεσαίους και τους βιοπαλαιστές στην πιο δύσκολη περίοδο, που διανύουμε κατά την τελευταία τεσσαρακονταετία. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος αντιστέκεται, με όσες δυνάμεις διαθέτει, στην γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε και η οποία όλο και περισσότερο εντείνεται με τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που έρχονται κατ’ απαίτηση των δανειστών και τα οποία δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα με τις νέες αιματηρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος επίσης δεσμεύεται πως «δεν θα ψηφίσω ούτε το ασφαλιστικό ούτε το φορολογικό με τα οποία οι Έλληνες βιοπαλαιστές καλούνται να πληρώσουν και πάλι αυτοί το μάρμαρο της συνεχιζόμενης αποτυχημένης μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων έξι χρόνων» και συνεχίζει: «Επειδή η ατζέντα των δανειστών καταστρέφει τρεις γενιές την προηγούμενη, την παρούσα και την επόμενη και εξαφανίζει κάθε βιώσιμη προοπτική στο ορατό μέλλον, μία μόνον επιλογή έχουμε μπροστά μας. Την απόκρουση όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων, όπως είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η ισοπέδωση του κοινωνικοασφαλιστικού μας συστήματος κ.α.».

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος στην επιστολή – κάλεσμα καταλήγει: «Χρέος μας να αγωνιστούμε για την νέα εθνική οικονομική ανασυγκρότηση που θα δημιουργήσει δουλειές και ευκαιρίες που μόνο ανάπτυξη και ευημερία μπορεί να φέρει μέσα από μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις.

Χρέος όλων μας επίσης είναι να δώσουμε ένα νέο όραμα με περιεχόμενο τις αρχές και τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, της εθνικής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προπαντός της εθνικής κυριαρχίας και κοινωνικής απελευθέρωσης.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες συστρατευόμαστε μαζί με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες μέχρι τελικής νίκης εναντίον της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης της νέας τάξης, της πολιτιστικής και θρησκευτικής ομογενοποίησης αλλά και της απώλειας της εθνικής μας ταυτότητας.

Χρέος μας είναι να παραδώσουμε όσα παραλάβαμε ως δάνειο από τους γονείς και προπάτορες μας.

Χρέος μας είναι να μην στερήσουμε στα νιάτα της πατρίδας μας αυτά που στερούμαστε σήμερα εμείς».