Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Η γενιά μου, το 1-1-4 δεν έχουν σχέση με αυτούς που μεγάλωσαν με το πορτοφόλι του μπαμπά

Newsbomb

Σε κλίμα οργής και έντονης συναισθηματικής φόρτισης, ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, άφησε σήμερα, Δευτέρα (07/11/2016) βαρύτατες αιχμές κατά του περιβάλλοντος Τσίπρα, για την απομάκρυνσή του από το Υπουργείο και τη μη παραμονή του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

ΟΞΥΤΑΤΗ ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις του απερχόμενου υπουργού Παιδείας

«Η γενιά μου, το 1-1-4 και ο Ρήγας Φεραίος δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που μεγάλωσαν με το πορτοφόλι του μπαμπά τους», τόνισε φανερά εξοργισμένος ο κ. Φίλης, «καρφώνοντας», επί της ουσίας, τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ διερωτήθηκε: «Είναι απορίας άξιον πώς η υπουργοποίησή μου από το άριστα 20 να φτάσει σε μόλις έναμιση μήνα να μετατραπεί σε μη προβιβάσιμο βαθμό».

«Σε τέτοιες πολύ σπάνιες περιπτώσεις συνηθίζεται να εξετάζουμε ποιος κάνει λάθος ο γαλαντόμος καθηγητής ή ο μέχρι χθες άριστος μαθητής. Όσο αυτά δεν εξηγούνται η πρόταση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ακόμα και αν αυτό είναι κοτζάμ υπουργείο», συνέχισε σε αυστηρό ύφος ο πρώην υπουργός Παιδείας και ανέφερε: «Βλέπετε κάποιοι απο εμάς σφυρηλατήσαμε τη στάση μας στην αριστερά όταν ανοίγαμε τη δική μας περπατησιά όταν καταπατούσαμε τα δήθεν χρηστά ήθη. Αυτά είναι τα νήματα που συνδέουν τη δική μας γενιά με αυτή την κρίσης. Αυτό θελήσαμε να εμφυσήσουμε στο υπ. Παιδείας. Όλα αυτά με τους αγώνες μας στο Ρήγα Φεραίο για τα δικαιώματα είναι το μέταλλο που ακολούθησε τη γενιά της διδακτορικής πάλης».

Βεβαίως, η πικρία και η στενοχώρια του κ. Φίλη είναι εμφανέστατες και ως ένα σημείο κατανοητές σε ό,τι αφορά τη συναισθηματική του φόρτιση. Ανθρώπινο και σεβαστό.

Ωστόσο, προκαλεί απορία πώς τόσο καιρό ο - κατά τα λοιπά - λαλίστατος πρώην υπουργός Παιδείας δεν έλεγε το παραμικρό για αυτά που τον ενοχλούσαν, δηλαδή τα κακώς κείμενα εντός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;

Τώρα που έμεινε εκτός, αποφάσισε να ξεσπαθώσει; Δηλαδή, μέχρι πρότινος, όλα ήταν... όμορφα κι αγγελικά πλασμένα μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης;

Αήθης και προσβλητικός ξανά απέναντι στην Εκκλησία: «Συμβόλαιο του θανάτου μου η συνέντευξη του Ιερωνύμου»

Ο ίδιος δεν δίστασε να επιτεθεί εκ νέου εναντίον της Εκκλησίας και προσωπικά κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, λέγοντας ότι η πρόσφατη συνέντευξη του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας στον ΣΚΑΪ ήταν ένα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου για τον ίδιο.

«Ακόμα και αν αποτελούν πολιτικούς ελιγμούς συνιστούν ευθεία πρόκληση προς το πολιτικό σύστημα, που αν επικρατήσουν, θα βυθίσει την κοινωνία πιο πολύ βαθιά στην κρίση, το θέμα αυτό υπερβαίνει εμένα, τον πρωθυπουργό και την Αριστερά. Αφορά στο σύνολο τον πολιτικό κόσμο απέναντι στην ιταμή αξίωση να απαιτεί και να επιτυγχάνει με τη στήριξη του μιντιακού κατεστημένου. Πρόκειται για τον ορισμό της παραθεσμικής συμπεριφοράς στην οποία θα αντιταχθούμε», ανέφερε ο κ. Φίλης.

Και, συνεχίζοντας σε ένα απίστευτο κρεσέντο μίσους, κατηγόρησε τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας για «όψιμη αντίδραση στη δημιουργία τεμένους παρά την υιοθέτηση από τον προκάτοχό του μακαριστό Χριστόδουλο, για διαστροφή της χριστιανικής θρησκείας και για πλήρη κάλυψη των ακροδεξιών ρασοφόρων».

Παράλληλα, ο ίδιος επανέλαβε ότι επιθυμεί να διαχωριστεί πλήρως η Παιδεία από την Εκκλησία.

«Χαμογελώ και μόνο με την απορία κάποιων ανθρώπων, γιατί δεν ανέλαβα άλλο υπουργείο. Δεν με ξέρουν, δεν μας ξέρουν», συνέχισε ο κ. Φίλης.