Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Τσίπρα από τη Φιλλύρα Ροδόπης: Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ίσοι (vid)

Newsbomb

Ειδήσεις | Αλέξης Τσίπρας:Στη Φιλλύρα του νομού Ροδόπης μίλησε στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (25/11/2016) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θράκη, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και τονίζοντας πως όλοι οι πολίτες, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, είναι ίσοι.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Φιλλύρα

Κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού:

- Κάποιοι επιμένουν στα κηρύγματα μίσους, επισημαίνοντας στους διαχωρισμούς μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό, είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες, ίσοι απέναντι στο νόμο.

- Έχω ένα όραμα προσωπικό και συλλογικό ως κυβέρνηση για την Παιδεία του τόπου. Θέλω τα σχολειά της χώρας, μειονοτικά ή μη, να είναι σύγχρονα σχολειά να βγάλουν μορφωμένους και προκομμένους ανθρώπους. Αυτό είναι ένα από τα βασικά οράματα που η κυβέρνησή μου κι εγώ έχουμε και θέλουμε να αφήσουμε ως παρακαταθήκη.

- Θέλω να σταματήσει αυτή η πληγή της φυγής των παιδιών σας μακριά από εσάς και τα σπίτια σας. Θέλω οι κάτοικοι της Θράκης να είναι ασφαλείς και να έχουν ίσες ευκαιρίες με τους υπολοίπους κατοίκους της Ελληνικής Επικρατείας

- Ορισμένα πράγματα που συνέβαιναν εδώ και καιρό θα δώσουμε μάχη, για να σταματήσουν. Ο ιδιώτης - πάροχος τηλεοπτικού σήματος άφησε τις περιοχές της Θράκης εκτός του τηλεοπτικού σήματος. Αυτή είναι μια απαράδεκτη ενέργεια και έχω πάρει απόφαση ότι πρέπει να σταματήσει.

- Χτες έδωσα εντολή στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, ώστε να δοθούν δωρεάν δορυφορικά πιάτα και αποκωδικοποιητές, ώστε να μην υπάρχει κάνενα σπίτι στη Θράκη που να μην μπορεί να παρακολουθήσει τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.

- Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη πολλοί ανάμεσά μας, και πολιτικοί, ακόμη και εδώ στη Θράκη, που κομπάζουν ότι πρέπει οι άνθρωποι να ζουν μακριά ο ένας από τον άλλο. Κάνουν λάθος.