Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χαστούκι» Μέρκελ σε Τσίπρα σε παγκόσμια LIVE μετάδοση: Ούτε… λέξη για τις διαπραγματεύσεις!

Newsbomb

Πλήρης επιβεβαίωση του Newsbomb.gr: Όχι στήριξη, όπως περίμεναν κάποιοι… αιθεροβάμονες, αλλά ούτε καν λέξη για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, και το ελληνικό πρόγραμμα γενικότερα, δεν είπε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο

Αναφερόμενη ειδικότερα στο ελληνικό πρόγραμμα και τη διαπραγμάτευση, η κ. Μέρκελ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα συζητήσουμε για το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, αλλά δεν είναι εδώ ο τόπος, όπου λύνονται αυτά τα θέματα...». Και πρόσθεσε: «Οι διαβουλεύσεις γίνονται με τους τρείς θεσμούς και το Eurogroup. Οι συζητήσεις μας δεν είναι πάντα εύκολες, αλλά είναι πάντα ειλικρινείς».

Επί της ουσίας, η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης έριξε «πόρτα» στον Έλληνα πρωθυπουργό, παραπέμποντάς τον στις αποφάσεις και τις συζητήσεις που γίνονται σε επίπεδο Θεσμών.

Με απλά λόγια, η νέα προσπάθεια του κ. Τσίπρα να αναγάγει τη διαπραγμάτευση στο επίπεδο της πολιτικής διαβούλευσης έπεσε για πολλοστή φορά στο κενό.

Όπως έγινε απόλυτα αντιληπτό από τις δηλώσεις των Μέρκελ και Τσίπρα, η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε ουσιαστικά τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώσει την πλήρη υποταγή του στο Προσφυγικό, την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αλλά και το Κυπριακό.

Και βεβαίως, δικαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, το οποίο είχε προβλέψει ότι η κ. Μέρκελ θα έριχνε «πάγο» στον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr

Απαντώντας, από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να δηλώσει απλώς ότι «θα πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη το μήνυμα ότι η Ελλάδα από μέρος της κρίσης έγινε μέρος της λύσης. Οι Έλληνες έκαναν τεράστιες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης».

Και, όπως ήταν αναμενόμενο, έσπευσε να χρησιμοποιήσει τη γνωστή επωδό του για τους «υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ελλάδα», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ενημερώσω την καγκελάριο Μέρκελ για την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

«Όραμά μας είναι η ανάπτυξη να μην αφορά μόνο στατιστικές και αριθμούς αλλά να ανακουφίσει όλους εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια έκαναν τεράστιες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Το «καρφί» της Μέρκελ για το προσφυγικό

Αναφερόμενη ειδικότερα στο προσφυγικό, η κ. Μέρκελ παραδέχθηκε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί στη μοίρα της, πρέπει να υπάρξει μια λύση για το θέμα της Συνθήκης ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία.», ωστόσο δεν παρέλειψε να πει ότι «η Ελλάδα έχει να λύσει ακόμη πολλά προβλήματα».

Υπενθυμίζεται ότι και κατά τη χθεσινή (15/12/2016) Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), η ίδια είχε εκφράσει δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως προς το θέμα αυτό.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδησεις για τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ