Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μας «τρολάρει» ο Πετρόπουλος: Οι έμποροι μου λένε «Σωθήκαμε! Θα πληρώνουμε εισφορές» (vid)

Newsbomb

Ειδήσεις | Τάσος Πετρόπουλος: Χωρίς ίχνος ντροπής και διεκδικώντας ρόλο αυτόκλητου δήθεν «σωτήρα» των ελεύθερων επαγγελματιών, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, έδωσε ακόμη ένα «ρεσιτάλ» υποκρισίας στη Βουλή, υπεραμυνόμενος των δυσβάσταχτων εισφορών που καλούνται να πληρώσουν εκατομμύρια πολίτες.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ «ΨΑΡΙ»

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr την απίστευτη δήλωση του υφυπουργού Εργασίας

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε – ούτε λίγο ούτε πολύ – ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος με το νέο σύστημα καταβολής εισφορών, ενώ έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση».

«Επειδή συνηθίζω να περπατάω στο δρόμο οι έμποροι χθες με έπιαναν από τα καταστήματα και μου έλεγαν: "Σωθήκαμε! Επιτέλους θα πληρώνουμε εισφορές γιατί μας ζητούσαν να καταβάλλουμε 700 και 800 ευρώ και δεν μπορούσαμε να τα πληρώσουμε"», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι μηνιαίες εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών είναι μόλις 158 ευρώ, ενώ αναφερόμενος στους αγρότες είπε ότι 90% από αυτούς θα καταβάλλουν πλέον εισφορά 85 ευρώ, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μικρότερη κατά 300 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Όπως ήταν φυσικό, η τοποθέτηση του κ. Πετρόπουλου προκάλεσε την άμεση αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με την Εύη Χριστοφιλοπούλου από πλευράς ΠΑΣΟΚ να απάντα στον υπουργό: «Οι συνταξιούχοι κοιμούνται και βλέπουν εφιάλτες με εσάς και τον κ. Κατρούγκαλο, που έκανε τη βρώμικη δουλειά για τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Τσίπρα και τώρα είναι σε ήσυχο υπουργείο».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα μπλοκάκια