ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξυδάκης: Οι δανειστές μας εκβιάζουν πάντα με το «take it or leave it»

Ξυδάκης: Οι δανειστές μας εκβιάζουν πάντα με το «take it or leave it»

Ειδήσεις | Νίκος Ξυδάκης: Επικριτικός ως προς τη στάση των δανειστών, με φόντο τη συνεδρίαση του Eurogroup εμφανίστηκε τη Δευτέρα (20/02/2017)ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, σημειώνοντας ότι «ροκανίζουν το χρόνο για να στριμώξουν τη χώρα».

«Υπάρχει ένας εκβιασμός. Σου λέει “take it or leave it”, αυτό είναι τώρα και μετά θα είναι χειρότερα. Αυτό είναι εκβιασμός δεν είναι στάση εταίρου. Εχει αποδειχθεί όμως ότι υπάρχουν πάντα περιθώρια να κερδίσεις και το κάτι παραπάνω. Νομίζω ότι σε αυτή τη φάση κάθε λογικός άνθρωπος αυτό θα έκανε, θα διεκδικούσε να πάρει το σωστό», είπε ο κ. Ξυδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Ο κ. Ξυδάκης ρωτήθηκε, εξάλλου, και για το προγραμματισμένο ραντεβού Μέρκελ – Λαγκάρντ την Τετάρτη (22/02/2017) και είπε: «Δεν υπάρχει παρασκήνιο, αυτό που μπορούμε να διαβάσουμε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του ΔΝΤ βγήκε ανακοίνωση και ανέφερε δύο διιστάμενες απόψεις. Υπάρχει μία ισχυρή διχοστασία στο εσωτερικό του ΔΝΤ. Η κ. Λαγκάρντ δέχεται προφανώς πολύ μεγάλες πιέσεις από τους εταίρους του ΔΝΤ για την πρακτική που έχει ακολουθηθεί στην περίπτωση της Ελλάδας. Ρίσκαραν πάρα πολλά χρήματα με ένα πρόγραμμα που είχε κανένα εχέγγυο ή καμία ορθή πρακτική σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζει το ΔΝΤ».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το Νίκο Ξυδάκη

Σχετικές ειδήσεις