Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Τσακαλώτος: Τα νέα μέτρα δεν έχουν καμία δημοσιονομική επίπτωση (vid)

Newsbomb

Ειδήσεις | Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εξηγήσεις με ολίγη από... Μοσκοβισί έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/02/2017) στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος,αναφορικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας (20/02/2017).

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr την ομιλία Τσακαλώτου στη Βουλή

Ο κ. Τσακαλώτος απάντησε σε ειρωνικό ύφος στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την απουσία του και είπε από το βήμα της Βουλής: «Είναι συγκινητικό που ανησυχείτε και σας έλειψα».

Απαντώντας, εξάλλου, στα περί αφωνίας που του καταλόγισε η ΝΔ, είπε ότι «υπάρχει συλλογική ευθύνη όταν μιλά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλά για όλη την κυβέρνηση».

Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε με δριμύτητα στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας: «Θα σας δώσω 4-5 ημέρες να ξεπεράσετε την στεναχώρια ότι η κυβέρνηση δεν θα κλείσει την αξιολόγηση, ότι θα πάρουμε νέα μέτρα 2 ή 3,6 ή 8 δισ. ευρώ μέτρα» και συμπλήρωσε: «Κάποιος πρέπει να σας εξηγήσει ότι άλλο είναι το 2% επί του ΑΕΠ και άλλο τα 2 δισ. ευρώ».

«Βάλατε όλα τα αυγά στα καλάθια ότι δεν θα βγει και χάσατε», είπε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος προς την πτέρυγα των βουλευτών της ΝΔ.

Και συνέχισε: «Θα είδατε κι άλλα καλά και κακά νέα. Δεν θέλω να σας στενοχωρώ. Συζητάμε μεγάλο πρόγραμμα για να περιορίσει την λιτότητα που υπήρχε με προγράμματα απασχόλησης. Θα συζητήσουμε – εσείς τα λέτε ιδεολογήματα της Αριστεράς – ότι οι εργαζόμενοι θα κερδίσουν στην ανάκαμψη για παράδειγμα με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Εμείς καταβάλουμε προσπάθεια για να ανατραπεί η εικόνα της κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους. Το όλο πακέτο θα έρθει. Νομίζω ότι έχετε καλό περίγραμμα».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στα αποτελέσματα του Eurogroup, o κ. Τσακαλώτος επικαλέστηκε τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί: «Όλα τα λεφτά είναι η λέξη του Μοσκοβισί. Όταν δημοσιογράφος τους ρωτά πώς ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα δεν θα έχει νέα μέτρα απαντά «net» δηλαδή καθαρά. Παρόλο που εσείς περιμένατε ότι εμείς θα πάρουμε μέτρα καθαρή δημοσιονομική επίπτωση δεν θα υπάρχει το είπε ο Μοσκοβισί ξεκάθαρα. Είπε δεν θα πάρει "καθαρά μέτρα"».

Και συνέχισε ο υπουργός: «Αν θα πάρουμε 1 δισ. ευρώ μέτρα δημοσιονομικά τότε θα πάρουμε και ένα 1 δισ. μέτρα θετικά που θα επιστρέφουν τα χρήματα στην οικονομία».

«Κάποιοι θα χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Εμείς θα κάνουμε τα πάντα στην διαπραγμάτευση αλλά δεν μπορώ να σας πω ποιο θα είναι το πακέτο».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο