Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση - «βόμβα» Μαυραγάνη για όσους προκαλούν σοβαρά τροχαία

Newsbomb

Ειδήσεις | Νίκος Μαυραγάνης: Ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης πρότεινε σήμερα, Πέμπτη (02/03/2017) να υπάρξει σύνδεση του ύψους του προστίμου με το εισόδημα για όσους προκαλούν σοβαρά τροχαία με θανάσιμες ή βαριές σωματικές βλάβες.

«ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ»

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις του κ. Μαυραγάνη

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε, παράλληλα, πως θα πρέπει να θεσπιστεί, με νομοθετική ρύθμιση, κοινωνική θητεία σε όσους παραβαίνουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) σε όσους προκαλούν τροχαία δυστυχήματα.

«Μετά την εργασία τους να προσφέρουν στην απάλειψη του πόνου, προσφέροντας κοινωνική εργασία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης, προσθέτοντας πως η συγκεκριμένη πρόταση είχε κατατεθεί πριν από περίπου ένα μήνα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Αναφορικά με τα πρόστιμα, ο υφυπουργός Μεταφορών επέμεινε στην αναλογική επιβολή τους, λέγοντας: «Ένα πρόστιμο 30 ή 50 ευρώ δεν έχει την ίδια επίπτωση σε ένα εισόδημα 10.000 ευρώ όπως σε ένα εισόδημα 50.000 ή 100.000 ευρώ».

Εξάλλου, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι το πλαίσιο της πρότασής του θα το παρουσιάσει και θα το συζητήσει στις 28 Μαρτίου σε ειδική επιτροπή του ΟΗΕ, που συνέρχεται στη Μάλτα.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα τροχαία δυστυχήματα