Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουσκ σε Τσίπρα: Έχουμε λίγο καλύτερη διάθεση για την αξιολόγηση σήμερα (vid)

Χρήστος Θ. Παναγόπουλος Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Ειδήσεις | Ντόναλντ Τουσκ | Αλέξης Τσίπρας: Με τον Ντόναλντ Τουσκ, συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια επαφή που ξεκίνησε με τη συγκρατημένη αισιοδοξία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής (07/04/2017).

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ: «ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΑΥΡΙΟ»

«Έχουμε λίγο καλύτερη διάθεση για τη δεύτερη αξιολόγηση και τις αποφάσεις που απορρέουν από αυτή», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι σε αυτό το πλαίσιο, νιώθω πιο αισιόδοξα και ελπίζω και για τους δύο η διάθεση να είναι πιο αισιόδοξη αύριο», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ήρθα ως φίλος, η Αθήνα είναι σαν το δεύτερο σπίτι μου και αυτό δεν είναι ένα σύνθημα είναι η αλήθεια», επισήμανε - μεταξύ άλλων - ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Είναι εξαιρετικής σημασίας να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις για να διατηρήσουμε την ενότητα και τη σταθερότητα στην περιοχή. Για να διατηρήσουμε την οικονομική κρίση πίσω μας πλέον αλλά και να διατηρήσουμε τη σταθερότητα των σημαντικών συμφωνιών που είχαμε για τους πρόσφυγες. Είναι εύθραυστη η συμφωνία αλλά πρέπει να τη διατηρήσουμε».

Σημειώνεται πως στις 12:00, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές αναλυτικές δηλώσεις.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τι δήλωσαν οι κύριοι Τσίπρας και Τουσκ στο σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες