Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H πτήση του Τσίπρα με F-16 - Δείτε τον πρωθυπουργό με στολή πιλότου (pics & vid)

Newsbomb

Πτήση στο βόρειο Αιγαίο, με μαχητικό αεροσκάφος F-16 52+ πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (12/10/2017) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) στη Λάρισα.

Με άλλο F-16 πέταξε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, και με τρίτο, μονοθέσιο αεροσκάφος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Έτσι, ο κ. Τσίπρας έγινε ο τρίτος Έλληνας πρωθυπουργός που πέταξε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά τους Ελευθέριο Βενιζέλο και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το σχέδιο πτήσης, φόρεσε τη στολή του ιπτάμενου, μπήκε στο κόκπιτ και με πιλότο ένα από τα έμπειρα στελέχη του ΑΤΑ «πέταξε» με προορισμό το βόρειο Αιγαίο.

Ο κ. Τσίπρας πέταξε με F-16 της 110 Πτέρυγα Μάχης, το οποίο έγραφε πάνω «ALEXIS TSIPRAS»!

Πιο συγκεκριμένα, τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στη Μοίρα 337Μ, ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης (ΠΝ) και ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από τον Α/ΓΕΑ για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Μοίρας και τις λεπτομέρειες εκπαιδευτικής πτήσης στο Βόρειο Αιγαίο, στην οποία είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το σχέδιο και τους επιχειρησιακούς όρους της πτήσης, μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ και τον Α/ΓΕΑ, που επέβαιναν στα άλλα δυο αεροσκάφη του σχηματισμού, τον Μοίραρχο της 337 Αντισμήναρχο (Ι) Ιωάννη Παπαχαράλαμπο και τον Επισμηναγό (Ι) Χρήστο Γκόρλα, πιλότο του μαχητικού αεροσκάφους F-16 BLK 52+, στο οποίο επιβιβάστηκε.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά το πέρας της επιχείρησης, ευχαρίστησε τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, την υπεράσπιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Επισήμανε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, την επιστημονική γνώση των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας και τόνισε πως «υπερασπίζεστε μεγάλες αξίες, τις αξίες της ελευθερίας και του δικαίου. Σας ευχαριστώ για ό,τι κάνετε καθημερινά για να είμαστε όλοι εμείς ήσυχοι και ασφαλείς».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η σημερινή εκπαιδευτική πτήση με το μαχητικό αεροσκάφος αποτελεί μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχει βιώσει, κυρίως γιατί σε αυτές τις ταχύτητες και τα ύψη αντιλαμβάνεσαι ότι το μεγάλο πλεονέκτημα που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία «είναι η ψυχή του Έλληνα πιλότου». «Αυτό είναι το μυστικό υπερόπλο της Πολεμικής Αεροπορίας. Αν δεν έχεις ψυχή, καρδιά, αν δεν αγαπάς την πατρίδα και δεν αισθάνεσαι το μεγαλείο του να υπερασπίζεσαι τις αξίες που γεννήθηκαν σε αυτό τον τόπο, δεν μπορείς να λειτουργείς καθημερινά υπό τέτοιες ακραίες συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Πετάει, πετάει ο Τσίπρας;»

Νωρίτερα, τις πληροφορίες που ήθελαν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να πετάει με πολεμικό αεροσκάφος F-16 της 110 Πτέρυγα Μάχης που βρίσκεται στη Λάρισα είχε επιβεβαιώσει το non paper που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Η άτυπη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανέφερε: «Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού».

Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

(Πηγή φωτογραφιών: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)