Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θράσος και δειλία θα σας ακολουθούν σε όλη την πολιτική σας διαδρομή (vid)

Newsbomb

Αλέξης Τσίπρας | Ειδήσεις: «Πιστεύετε ότι δημιουργώντας παρακράτος μέσα στο κράτος θα δημιουργήσετε πρόβλημα ηθικής σε αυτή την κυβέρνηση;», διερωτήθηκε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή τη Δευτέρα (27/11/2017) ο Αλέξης Τσίπρας και απαντώντας σε έντονο ύφος στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση της της επίκαιρης ερώτησης για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

«Το θράσος είναι όταν σηκώνει τη ρομφαία και ξιφουλκείς προκειμένου να αλλάξεις την ατζέντα. Η δειλία, όμως, όταν ζητάω εγώ να γίνει η συζήτηση ώστε να είμαι παρών σε άλλη ημερομηνία, είναι να βάζετε εκπροσώπους σας στην επιτροπή των προέδρων να ζητούν να μην αναβληθεί!», είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε: «Ο κύριος Σφακιανάκης απεδείχθη πως ήταν η πηγή της ιστορίας, για να ξεσηκωθεί όλος αυτός ο θόρυβος. Αντί να απολογηθείτε για το θράσος σας να προχωρήσετε σε μια τέτοια σκευωρία, ζητάτε και τα ρέστα!». «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δουλεύουν για συγκεκριμένους μεσάζοντες, ενώ εμείς δουλεύουμε για τη χώρα», προσέθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε, παράλληλα: «Από τη σημερινή διαδικασία στη Βουλή αναδείχθηκε ότι η ΝΔ μαζί με ΜΜΕ κατασκεύασαν μια σκευωρία με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης».

«Όταν αποκάλυψα τα τηλεγραφήματα ειδικού τύπου του πρέσβη και της πρεσβείας πάνω στα οποία έχετε στηρίξει τη σπέκουλα, εσείς αντιτείνατε ότι υπάρχουν και άλλα έγγραφα ειδικού χειρισμού που τα ξέρετε εσείς και όχι ο πρωθυπουργός», σημείωσε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση αναρωτήθηκε: «Πιστεύετε ότι δημιουργώντας παρακράτος μέσα στο κράτος νομίζετε ότι θα δημιουργήσετε ρωγμή στην κυβερνητική συνοχή;».

«Προσπαθείτε να δηλητηριάσετε την πολιτική ζωή του τόπου», επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «στην προσπάθεια σας να δημιουργήσετε αντιπολιτευτικό λόγο εμπλέκεται το διπλωματικό σώμα και τις ένοπλες δυνάμεις και αυτό θα σας ακολουθεί σε όλη σας τη διαδρομή», και τελείωσε την ομιλία του λέγοντας: «Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη».