Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis - Βενιζέλος: Θα στραφώ νομικά εναντίον όσων εμπλέκονται στην υπόθεση (vid)

Newsbomb

Υπόθεση Novartis | Ευάγγελος Βενιζέλος: Χαρακτηρίζοντας την υπόθεση Novartis «φάρσα» και «αστεία επανάληψη του 1989 της ιστορίες των πάμπερς», ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον της κυβέρνησης, αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματός του, προαναγγέλλοντας μηνύσεις.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου (πηγή βίντεο: ΣΚΑΪ)

«Προφανέστατα θα στραφώ νομικά όλων όσων εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Με τον πρωθυπουργό και τα στελέχη της κυβέρνησης θα ασχοληθούμε μετά τις εκλογές. Αρχικά θα ασχοληθούμε με τους ψευδομάρτυρες. Δεν απειλώ κανέναν, η μήνυση για ψευδορκία δεν συνιστά απειλή αλλά η πολιτική δολοφονία και η δολοφονία χαρακτήρων πώς θα τιμωρηθεί; Ποτέ δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση στην Βουλή και στην Δικαιοσύνη. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον κράτος δικαίου», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Επί μήνες παρακολουθούμε ένα επικοινωνιακό σκηνικό με απειλές μυθολογία και φημολογία. Αυτό που είδα έναν φάκελο χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο με τρεις μαρτυρίες ανώνυμων μαρτύρων που αναφέρουν δωροδοκίες πρωθυπουργών και υπουργών χωρίς να αναφέρεται πουθενά για ποιόν λόγο λάμβαναν χώρα τα συγκεκριμένα περιστατικά», υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Οι καταθέσεις αυτές έχουν δοθεί τις τελευταίες 45 ημέρες και όμως επί δύο χρόνια κινείται ένας ολόκληρος μηχανισμός γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση. Η αναφορά στο πρόσωπο μου είναι από κεκτημένη ταχύτητα κάνοντας στρατηγικό λάθος να βάλλουν και εμένα απέναντί τους. Είναι μια αστεία επανάληψη του 1989 της ιστορίας των πάμπερς αυτή τη φορά ως φάρσα. Υπάρχουν ορισμένα περίεργα πολιτικά κενά καθώς κάποιου υπουργοί συγκεκριμένης ταυτότητας δεν αναφέρονται. Έχουν παραβιαστεί όλοι οι δικονομικοί κανόνες».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε αιχμές και για ενδεχόμενη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω ποιος έχει χειραγωγήσει ποιόν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με προκλητικό τρόπο επισκέφθηκε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και συσκέφθηκε μαζί της. Η μομφή αφορά στο ότι δόθηκε η υπόσταση προστατευόμενου μάρτυρα σε ανθρώπους που δεν έχουν να κάνουν με δολοφονίες και ποινικά. Εν προκειμένω δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις ανωνυμίας. Από την λάσπη πάντα κάτι μένει και αυτό που μένει είναι ο εκβαρβαρισμός του πολιτικού βίου της χώρας».

Ερωτηθείς, τέλος, για το τι θα γίνει με την υπόθεση, από τη στιγμή που η δικογραφία βρίσκεται πλέον στη Βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε: «Η Βουλή μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα χωρίς να εξεταστούν οι μάρτυρες, χωρίς να ελεγχθεί η αξιοπιστία τους; Οι μάρτυρες είναι θύματα που νομίζουν πως εσαεί θα είναι προστατευμένοι. Δεν έχω πληροφορίες που κατέχω από τον θεό αλλά έχω τις πληροφορίες της δικογραφίας. Δεν μιλάμε για πιθανές δωροδοκίες γιατρών και υπηρεσιακών προσώπων αλλά μιλάμε για πολιτικά πρόσωπα κάποια από τα οποία δεν έχουν και καμία εμπλοκή. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανέναν, αλλά όχι λάσπη στον ανεμιστήρα και όχι στην γενικευμένη απαξίωση του πολιτικού κόσμου».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση Novartis