Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος - Κουβέλης: Ελπίζω οι Τούρκοι να αποφύγουν τον συμψηφισμό (vid)

Newsbomb

Φώτης Κουβέλης | Ειδήσεις: «Πιστεύω και ελπίζω ότι οι τουρκικές δικαστικές Αρχές που έχουν επιληφθεί θα δουν το περιστατικό στις πραγματικές τους διαστάσεις», δήλωσε την Κυριακή (04/03/2018) ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη

«Αν ήταν άλλες οι καταστάσεις με την γείτονα χώρα θα ήταν το θέμα πιο υποβαθμισμένο», είπε ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι θα αποφευχθεί οποιοσδήποτε άλλος συμψηφισμός από την Τουρκία. Εμείς είμαστε μια ειρηνική χώρα και δεν θέλουμε κλιμάκωση των εντάσεων. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να έχουμε και έχουμε θωρακισμένη την Άμυνα μας».

Ερωτηθείς για την υπουργοποίησή του, ο ίδιος είπε: «Όταν συνεργάστηκα ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τότε ως Ανανεωτική Αριστερά ήμουν για να σώσουμε την χώρα. Η οποιαδήποτε συνεργασία δεν σημαίνει ότι εκχωρούμε, ούτε την πολιτική, ούτε την ιδεολογική μας ταυτότητα».

Όσο για τη σχέση του με τον Πάνο Καμμένο, ανέφερε: «Η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο επιδιώκει να έχει ένα χρήσιμο αποτέλεσμα. Αλλά δεν έχει εκχωρήσει κανείς την πολιτική του ταυτότητα».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, ο Φώτης Κουβέλης είπε: «Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας».

Διαβάστε επίσης: