Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλληνες στρατιωτικοί – Τζανακόπουλος για κατασκοπεία: Δεν μπορώ να προεξοφλήσω την τουρκική στάση

Newsbomb

Την εκτίμηση ότι δεν θα οδηγηθούμε σε πολιτικό θρίλερ επ' αόριστον εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε ότι από την πλευρά της Ελλάδας γίνεται ό, τι πρέπει να γίνει σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ακραία την εκδοχή να κατηγορηθούν οι Έλληνες αξιωματικοί για κατασκοπεία, δεδομένου άλλωστε ότι δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα η Τουρκία θα αντιμετωπίσει το ζήτημα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και δεν θα κλιμακώσει την κατάσταση. Ωστόσο, σχετικά με το σενάριο περί κατασκοπεία που προκύπτει τόσο από τα τουρικά Μέσα Ενημερώσης, όσο και από τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου και εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε τη στάση της Τουρκίας».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι σε αυτή τη φάση πρέπει να γίνει σεβαστή η δικαστική διαδικασία που εξελίσσεται στην Τουρκία αναφορικά με τους αξιωματικούς και εκκρεμεί, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο, εφόσον χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με το νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη: Ποιος είναι ο άνδρας που παρουσιάστηκε στις Αρχές

Αποκάλυψη-βόμβα από Sabah: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών