Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: «Δεν υπάρχει συμφωνία, αν δεν συμφωνηθούν όλα» (vid)

Newsbomb

Σκοπιανό | Δημήτρης Τζανακόπουλος: Σε αυτοσυγκράτηση και υπομονή κάλεσε την Τρίτη (29/05/2018) ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, όσους τοποθετούνται για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου

«Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί για να υπάρξει μια καλή συμφωνία. Δεν υπάρχει συμφωνία αν δεν συμφωνηθούν όλα», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί το αποτέλεσμα, σε ένα τόσο κομβικό σημείο. Η συμφωνία εάν έρθει θα δημιουργήσει ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις και συναινέσεις. Επιδιώκουμε μια συμφωνία με σύνθετη ονομασία έναντι όλων. Και η θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «είναι όμηρος ακροδεξιών πολιτικών».

«Αν στη ΝΔ δεν υπηστηρίξουν τη συμφωνία θα είναι ανακόλουθο με την πολιτική τους ιστορία. Η ΝΔ αποφεύγει την πολιτική τοποθέτηση», συμπλήρωσε.

Τέλος, για τη μεταμνημονιακή περίοδο, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι το 2018 μπορεί να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος ικανός για τη στήριξη της κοινωνίας. «Το τυχόν υπερπλεόνασμα για το 2018 θα μπορεί να δοθεί πάλι στην κοινωνία όπως συνέβη με τις δύο προηγούμενες χρονιές, αν και ακόμη είναι νωρίς», είπε.

Διαβάστε επίσης: