ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΠΕ: Τον δρόμο της ψηφιακής Ελλάδας παρουσίασαν στον Κατρούγκαλο

ΣΕΠΕ:  Τον δρόμο της  ψηφιακής  Ελλάδας  παρουσίασαν στον Κατρούγκαλο

Ο ΣΕΠΕ παρουσίασε στον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, τις προτάσεις του,που μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για την"Ψηφιακή Ελλάδα", καθώς και τις άμεσες ενέργειες που προτείνονται για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων, οι οποίες είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνει η χώρα.

Ααλυτικότερα απο Προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), υπογραμμίστηκε το γεγονός πως η ανάδειξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως στρατηγικού κλάδου αποτελεί μονόδρομο στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Ταυτόχρονα, ο Αναπληρωτής Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις προτάσεις του Συνδέσμου με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την υιοθέτηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη λειτουργία του κράτους.

Επιπλέον, συζητήθηκε η άμεση επιτάχυνση δράσεων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο δημόσιο τομέα, με την ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την ομαλή υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων. Ο Αναπληρωτής Υπουργός εξέφρασε τη βούληση του για άμεση προώθηση όλων των απαραίτητων ενεργειών για τη συνέχιση και επιτάχυνση των εν λόγω έργων.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και από τις δύο πλευρές στη στήριξη και ανάπτυξη της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα στην υπηρεσία των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε τη στενή θεσμική συνεργασία με το ΣΕΠΕ.

Από την πλευρά του, ο ΣΕΠΕ αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της ομαλής λειτουργίας της "Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ", που αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα υλοποίησης δράσεων και έργων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην τρέχουσα και την επόμενη προγραμματική περίοδο, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη διασφάλιση της παραγωγικής και αποτελεσματικής λειτουργίας της. Επίσης, η αντιπροσωπεία του ΣΕΠΕ υπογράμμισε την άμεση ανάγκη ανάδειξης των ψηφιακών τεχνολογιών σε κύριο μέσο καταπολέμησης της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΠΕ, κ. Τάσος Τζήκας " Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί στρατηγικής σημασίας παράμετρο για την αναπτυξιακή προοπτική της Ελληνικής οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της Ελληνικής κοινωνίας με έναν παραγωγικό και σύγχρονο δημόσιο τομέα. Και σε αυτό το σκοπό ο ΣΕΠΕ μπορεί να συνεισφέρει θεσμικά και ουσιαστικά".

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ παρουσίασαν στον Αναπληρωτή Υπουργό την Εθνική Συμμαχία για την Ψηφιακή Οικονομία στην οποία συμμετέχουν ο ΣΕΠΕ, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ταυτόχρονα παρέδωσαν σειρά προτάσεων για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την περίοδο 2015-2020.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, από την πλευρά του Συνδέσμου συμμετείχαν ο Πρόεδρος ΔΣ, Τάσος Τζήκας, ο Α' Αντιπρόεδρος ΔΣ, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, η Β' Αντιπρόεδρος ΔΣ, Γιώτα Παπαρίδου, ο Ειδικός Γραμματέας, Βασίλης Ορφανός και ο Γενικός Διευθυντής, Γιάννης Σύρρος.

Σχετικές ειδήσεις