Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η αποθέωση της εφευρετικότητας: Αυτό είναι το νέο κράνος που θα κάνει θραύση (Vid+Pics)

Newsbomb

Πώς πείθεις ένα παιδί να φορέσει το κράνος του για να κάνει ποδήλατο; Επιστρατεύεις φαντασία, χιούμορ και φυσικά τα παιχνίδια, με τα οποία παίζει κάθε μέρα. Ο Σάιμον Χάιμπι και η Κλάρα Πράιορ, που εργάζονται στο δημιουργικό της διαφημιστικής εταιρίας DDB, με γραφεία στη Στοκχόλμη και στην Κοπεγχάγη, συνέλαβαν την ιδέα ενός έξυπνου κράνους που θυμίζει την πλαστική κόμη στα ανθρωπάκια της Lego και της Playmobil.

Σύμφωνα με μελέτες, το 44% των παιδιών δεν φοράει το κράνος του όταν κάνει ποδήλατο. Αλλά ποιο παιδί θα μπορέσει να αρνηθεί αυτό το ευφάνταστο γκάτζετ;

Με το συγκεκριμένο ποδηλατικό κράνος καταπιάστηκαν Χάιμπι και Πράιορ στη διατριβή τους για το MBA, που αφορούσε στην ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος. Το δίδυμο εξέλιξε την ιδέα προκειμένου να δημιουργήσει ένα κράνος, το οποίο θα φορούσαν τα παιδιά με χαρά χωρίς να νιώθουν πίεση.

Έτσι συνεργάστηκαν με την δανέζικη εταιρία MOEF, κορυφή στον χώρο του ντιζάιν, και εκτύπωσαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή αυτή την αλλιώτικη κάσκα, που θυμίζει και το κούρεμα του τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ το 2007.

Μικροί και μεγάλοι ενθουσιάστηκαν με το καινούριο προϊόν αλλά δυστυχώς παραμένει, ακόμα, στο πρωτότυπο του. Δεν έχει ξεκινήσει η παραγωγή αν και θα το επιθυμούσε ο Χάιμπι, ο οποίος δήλωσε στην βρετανική ιστοσελίδα Metro «Θα το ήθελα πολύ. Απλά δεν ξέρω ποιος θα αναλάμβανε την παραγωγή αυτή τη στιγμή».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr