Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επικίνδυνο βίντεο 5 δευτερολέπτων «κρασάρει» οποιοδήποτε iPhone ή iPad

Newsbomb

Προς όλους τους χρήστες iPhone και iPad, προσοχή! Κυκλοφορεί ένα βίντεο που αν το δείτε μέσω κινητού ή τάμπλετ θα «κρασάρει» τη συσκευή σας. Το μυστηριώδες βίντεο διάρκειας πέντε δευτερολέπτων προκαλεί να επιβράδυνση της λειτουργίας της συσκευής έως το οριστικό κλείσιμο της, ομοιάζοντας στο σενάριο της ταινίας θρίλερ "The Ring", όπου το μοιραίο συνέβαινε εάν κάποιος παρακολουθούσε ένα ολιγόλεπτο κλιπ από βιντεοκασέτα.

Το εν λόγω «καταστροφικό» βίντεο είναι ένα φαινομενικά ακίνδυνο αρχείο τύπου mp4, στο οποίο παρουσιάζεται ένα πολύ γρήγορο μαγικό τρικ. Σύμφωνα με πληθώρα καταγγελιών, αμέσως μετά την αναπαραγωγή του βίντεο από όλα τα iPhones και iPads, οι συσκευές λειτουργούν κανονικά για τα επόμενα 10 δευτερόλεπτα, εωσότου ξεκινά η επιβράδυνση τους και στη συνέχεια το «κρασάρισμα» τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι που το βίντεο έχει τη συγκεκριμένη επίδραση στις εν λόγω συσκευές, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, το βίντεο είναι κωδικοποιημένο με κακόβουλο λογισμικό.

Ευτυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις και το σφάλμα μπορεί να ξεπεραστεί με ένα hard reset. Αυτό γίνεται πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί ενεργοποίησης της συσκευής ταυτόχρονα με το κουμπί μείωσης της έντασης του ήχου για όλα τα iPhones 7 ή το κουμπί ενεργοποίησης και το κουμπί home για όλα τα υπόλοιπα iPhones.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο παραπάνω βίντεο.