Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το μέλλον είναι εδώ: Δείτε το πρώτο test drive αυτόνομου αυτοκινήτου στους δρόμους της Κίνας (Vid)

Newsbomb

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο test drive αυτόνομων αυτοκινήτων, αμερικανικής τεχνολογίας στους δρόμους της Κίνας. Η Pony.ai, μια νεοφυής εταιρία με αντικείμενο την αυτόνομη οδήγηση και με έδρα το Φρέμοντ της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη εταιρία που πραγματοποίησε test drive σε μία σύντομη και καλά χαρτογραφημένη διαδρομή 2,7 χλμ, στην περιοχή Νάνσα, στα περίχωρα του Γκουανγκτζόου στη νότια Κίνα, όπου έχει τα γραφεία της η κινεζική θυγατρική της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εκτός από τις δοκιμαστικές διαδρομές η Pony.ai έχει εγκαινιάσει μία στρατηγική συνεργασία με τη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, την Guangzhou Automobile Group (GAC Group). Η αμερικανική εταιρία Pony.ai, η οποία ιδρύθηκε στα τέλη του 2016, παρουσίασε στις 2 Φεβρουαρίου έξι αυτοκίνητα για test drive, ανάμεσα στα οποία τέσσερα πολυτελή μοντέλα Lincoln MKZ και δύο GAC Chuanqi. Η πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης των μοντέλων της Pony.ai ανταπεξέρχεται σε δύσκολες οδικές συνθήκες, όπως κυκλοφοριακή συμφόρηση, κακές καιρικές συνθήκες, ενώ ανταποκρίνεται και στην οδηγική συμπεριφορά των κινέζων οδηγών στις πόλεις.

Η αμερικανική νεοφυής εταιρία, η οποία πέρυσι άντλησε χρηματοδότηση τύπου Series A και ύψους 112 εκατ. δολαρίων, είναι μία από τις πολλές εταιρίες που εδρεύουν στη Σίλικον Βάλει και ανταγωνίζονται για ένα προβάδισμα στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων στην Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters