Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Στο Βουκουρέστι για Jazz και πολλά άλλα (video)

Σοφία Βεργοπούλου

To Bουκουρέστι είναι για κάποιους το Παρίσι της Ανατολής. Για άλλους είναι ένας ταξιδιωτικός προορισμός που ουδέποτε έχει μπει στην ατζέντα τους. Μήπως τελικά είναι καιρός; Αν αγαπάτε τη jazz έχετε μια καλή δικαιολογία για να κλείσετε εισιτήρια για το Βουκουρέστι.

Ο Ευρωπαικός Διαγωνισμός Jazz είναι η αφορμή σας. Μια σειρά εκδηλώσεων, από σεμινάρια, workshops, master classes έως συναυλίες και jam sessions έχουν προγραμματιστεί από τις 16 μέχρι 23 Μαϊου στο Βουκουρέστι. Το πλήρες πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ.
Αλλά δεν είναι μόνο η μουσική. Το Βουκουρέστι έχει πολλά να δείτε. Το κάστρο Castelul Peles αλλά και οι πολλές μεσαιωνικές πόλεις με τα αντίστοιχα κάστρα είναι ό,τι πρέπει για να ταξιδέψετε νοερά στο παρελθόν.

trans

Στην επαρχία Maramures τα χωριά προστατεύονται από την UNESCO, ενώ τα μοναστήρια της Bucovina είναι κάτι που θέλετε να δείτε οπότε οι εκδρομές επιβάλλονται. Εξάλλου ο καιρός είναι ιδανικός για εξερευνήσεις.

Η πτήση για το Βουκουρέστι διαρκεί μόνο 1.5 ώρα και αφήστε χώρο στις βαλίτσες σας για να αγοράσετε γλυκά και μέλι από τις δεκάδες υπαίθριες αγορές που θα βρείτε παντού. Αν θέλετε και beaute τότε να σας υπενθυμίσουμε ότι ο διάσημη γεροντολόγος Ασλάν εκεί είχε την έδρα της, οπότε οι Gerovital κρέμες είναι μια ακόμη αγορά που οφείλετε στον εαυτό σας.