Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Αυτή είναι η μυστική πόλη στο κέντρο του Λονδίνου που πολλοί δεν γνωρίζουν (video)

Newsbomb

Η μικρή, «κρυφή» πόλη στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, που μέχρι και η Ελισάβετ χρειάζεται ειδική άδεια εισόδου.

Το πασίγνωστο City του Λονδίνου, με τις αρχαίες αγορές και τις φημισμένες γέφυρες, όπου χτυπά η καρδιά του χρηματοοικονομικού τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν είναι μέρος της πρωτεύουσας της Αγγλίας. Στην πραγματικότητα το City του Λονδίνου είναι μια άλλη πόλη μέσα στην πόλη του Λονδίνου.

Η ιστορία του City είναι άκρως εντυπωσιακή. Μέχρι το Μεσαίωνα ήταν η πρωτεύουσα της Μ. Βρετανίας. Οι Ρωμαίοι ίδρυσαν την πόλη Londinium στις όχθες του Τάμεση και με το πέρασμα των χρόνων η πόλη απέκτησε δύναμη.

Ήταν τόσο ισχυρή, που ακόμα και ο Γουίλιαμ ο Κατακτητής δεν μπορούσε να την κατακτήσει, έτσι, της αναγνώρισε μια σειρά προνομίων.

Την ίδια τακτική ακολούθησαν και άλλοι μονάρχες, που βρήκαν αδύνατο να κατακτήσουν την πόλη. Φοβούμενοι την ανάπτυξή της, ίδρυσαν άλλες πόλεις, όπως το Westminster που μετέπειτα «γέννησε» τη σημερινή πρωτεύουσα που αναπτύσσεται γύρω από το City.

Tα προνόμια δεν έχουν χαθεί και ακόμα και η Βασίλισσα Ελισάβετ ζητάει άδεια για να εισέλθει.

Οι κάτοικοι του City ανέρχονται στις 7.000, σύμφωνα με στοιχεία του 2011, αλλά πάνω από 300.000 δουλεύουν εκεί, καθώς αποτελεί επιχειρηματικό και οικονομικό κέντρο. Μάλιστα το City του Λονδίνου, εκτός από δικό του δήμαρχο και αστυνομία, διαθέτει και τη δική του σημαία.