Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΥΠΡΟΣ

Θεοχάρους: Μας ενημέρωναν με χαρτάκια κάτω από τις πόρτες του ξενοδοχείου (vid)

Newsbomb

Σε σοβαρές αποκαλύψεις για τη στάση που, όπως υποστηρίζει, τήρησε η Κυπριακή Κυβέρνηση στη Γενεύη, προέβη η ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κινήματος «Αλληλεγγύη», Ελένη Θεοχάρους, η οποία υπενθυμίζεται πως αποχώρησε διαμαρτυρόμενη, μεσούσης της διαδικασίας.

Η κ. Θεοχάρους, μιλώντας στον ALPHA 9.89 και τον Σπύρο Χαριτάτο, ανέφερε: «Ήταν μια πράξη ευθύνης, δεν θα ήμουν συνεπής με τις αρχές, τις αξίες και τα πιστεύω μου αν εξακολουθούσα να παραμένω σε αυτήν την διαδικασία. Δεν είχε κανέναν ουσιαστικό ρόλο να διαδραματίσει (η παρουσία μου) σε αυτήν τη διαδικασία».

Και πρόσθεσε: «Για εμένα δεν είναι ποια εδάφη θα επιστραφούν στην Κυπριακή Δημοκρατία από τα κατεχόμενα, αλλά ποια εδάφη θα παραδώσετε στην Τουρκία με τη δική σας υπογραφή».

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν ήθελε να πάει το Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη, οι στενότεροι συνεργάτες του δεν ήταν διατεθειμένοι να μας ακούσουν, αντίθετα μας κατηγορούσαν για διαρροές στον Τύπο, στοιχείων που ήδη ήταν δημοσιευμένα», σημείωσε η κ. Θεοχάρους.

«Έκαναν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που στο τέλος δεν τους βγήκε. Δεν μπορούσα να δεχθώ τις κατηγορίες και γι’ αυτό έφυγα από τη διάσκεψη», πρόσθεσε.

Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι για τις διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές ενημερώθηκε ξημερώματα, με ένα χαρτί κάτω από την πόρτα του δωματίου της, ενώ, όπως είπε, ο χάρτης που προβλήθηκε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου δεν ήταν αυτός που τελικά δόθηκε στην τουρκοκυπριακή πλευρά. Όπως είπε, η ελληνοκυπριακή πλευρά διέθετε πάνω από πέντε παραλλαγές χαρτών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για το Κυπριακό