ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Οικονομικό σκάνδαλο μεγατόνων με πρωταγωνιστή τον Γεώργιο Δουσόπουλο

Οικονομικό σκάνδαλο μεγατόνων με πρωταγωνιστή τον Γεώργιο Δουσόπουλο

Ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Ανγκόλα που «θησαυρίζει» απ’ τις μίζες πώλησης της βίλας του Ντέμη Νικολαΐδη - Ανοίγουν στόματα για τον χορό των «μαύρων» εκατομμυρίων ευρώ και την αγοραπωλησία του «παλατιού» στο Κεφαλάρι  

 

Πίσω από κάθε μεγάλο deal, κρύβεται -πολλές φορές- κι ένα μεγάλο σκάνδαλο…

Και πίσω από κάθε μεγάλο σκάνδαλο, κρύβεται -πάντα- ένας μιζαδόρος που παίζει τα δικά του βρώμικα παιχνίδια, με μόνο στόχο να καταφέρει να αποσπάσει τη μίζα του…

Γενάρης του 2013…

Ο Ντέμης Νικολαΐδης και η Δέσποινα Βανδή κατορθώνουν σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής το… ακατόρθωτο.

Βάζουν πωλητήριο στην πολυτελέστατη βίλα τους στο Κεφαλάρι, αντικειμενικής αξίας 2.118.025 ευρώ και πετυχαίνουν, αν και πληροφορίες ανέφεραν πως η αρχική τιμή που ζητούσαν για την πώληση ήταν τα 4.000.000 ευρώ, να αποσπάσουν ποσό 11.900.000 ευρώ.

Το… απόλυτο deal, δηλαδή με αγοραστή την κυβέρνηση της Ανγκόλας, προκειμένου το σπίτι των 1.300 τετραγωνικών μέτρων να μετατραπεί σε πρεσβεία της αφρικανικής χώρας στην Ελλάδα και… κατοικία της πρέσβειρας, Ισαβέλλα Μερσέντες Ντασίλβα Φεγιό.

Γρήγορα, όμως, η αποκάλυψη των λεπτομερειών της αγοραπωλησίας και το εντελώς «τρελό» ποσό που δαπάνησε η Αγκόλα, καταβάλλοντας τουλάχιστον 11.9 εκατομμύρια ευρώ στον Ντέμη και τη Βανδή, μετέτρεψαν το big deal σ’ ένα super σκάνδαλο…

Και ήταν τέτοιο το μέγεθος του σκανδάλου που προκάλεσε τεράστιους κλυδωνισμούς ακόμα και στην πανίσχυρη κυβέρνηση της Αγκόλας, αποτελώντας ουσιαστικά την αρχή του τέλους της παντοκρατορίας του πανίσχυρου προέδρου της χώρας Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος.

Βλέπετε, η εμφάνιση των μεσαζόντων εκείνης της εποχής που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της πρεσβείας της Αγκόλας για την αγορά της βίλας του Ντέμη και της Βανδή στη Κηφισιά, το «παλάτι» τους, όπως το αποκαλούσαν τότε, είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας απίστευτος χορός… εκατομμυρίων ευρώ.

Και κάπως έτσι ο Ντέμης από τα 4 εκατομμύρια που ζητούσε και για τα οποία, μάλιστα, ΔΕΝ έβρισκε με τίποτα αγοραστή στην ελληνική αγορά, αφού θεωρούνταν πάρα πολλά για την πραγματική αξία του σπιτιού, πήρε 11.900.000 ευρώ φανερά και φήμες θέλουν τους μεσάζοντες να είχαν εξασφαλίσει ακόμη 2 ή 4 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δόθηκαν στο ζεύγος Νικολαΐδη, κάτω απ’ το τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Προφανώς με το δικό τους… αζημίωτο!

Οι μεσάζοντες, φυσικά, δεν έγιναν γνωστοί ποτέ, εκείνη την περίοδο, αφού ακόμα και η κυβέρνηση της Αγκόλας και φυσικά η πρέσβειρά της στην Αθήνα, δεν έδωσαν την παραμικρή… εξήγηση για το σκανδαλώδες ποσό που αποφάσισαν να πληρώσουν για την αγορά της κατοικίας, παρά τις συνεχείς καταγγελίες εντός των συνόρων της αφρικανικής χώρας και τις απαιτήσεις της αντιπολίτευσης.

Δουσόπουλος ο… επίτιμος πρόξενος της μίζας!

Φαίνεται, όμως, πως 6 χρόνια μετά βρίσκουν ξανά… τρόπο να βγουν απ’ το καβούκι τους, και να παίξουν το ρόλο του μεσάζοντα – μιζαδόρου, αφού πληροφορίες θέλουν τον από το 2017 νέο πρόεδρο της Αγκόλας, Ζοάο Λουρένσο, να έχει βάλει πωλητήριο -εκ νέου- στο «παλάτι» του Ντέμη και της Δέσποινας Βανδή.

Γεγονός απόλυτα αναμενόμενο, καθώς το σκάνδαλο της αγοράς από τον προκάτοχό του αποτελούσε και ένα από τα μεγάλα όπλα της αντιπολίτευσης, για τα σκάνδαλα που προκάλεσαν την παραίτηση του Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος, ο οποίος κυβέρνησε από το 1979 έως το 2017.

Ο άνθρωπος που εμφανίζεται… απ’ το πουθενά και αυτή τη φορά ως «συνομιλητής» των υποψηφίων αγοραστών και φερόμενος ως μεσάζοντας – εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Αγκόλας, είναι ο κ. Γεώργιος Δουσόπουλος, ο οποίος -εντελώς συμπτωματικά βέβαια- τυγχάνει να αποτελεί από το 2007 μέχρι και σήμερα -σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, τον επίτιμο πρόξενο της Ελλάδας στην αφρικανική χώρα.

Θέση την οποία φέρεται να κατείχε με κάθε επισημότητα, αμισθί φυσικά, και το 2013, όταν και πραγματοποιήθηκε το μεγάλο Deal ανάμεσα στο ζεύγος Νικολαΐδη – Βανδή και την κυβέρνηση της Ανγκόλας.

Κι… όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει!

Σήμερα, λοιπόν, ο κ. Δουσόπουλος, εμφανίζεται να «διαπραγματεύεται» εν… ονόματι της κυβέρνησης της Ανγκόλας με νέους υποψήφιους αγοραστές της βίλας του Ντέμη στο Κεφαλάρι. Και έχοντας προφανώς στο μυαλό του όσα σκανδαλώδη συνέβησαν το 2013 και τον έκαναν… πλουσιότερο κατά εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια ευρώ, επιχειρεί να παίξει το ίδιο ακριβώς παιχνίδι της… μίζας.

Πώς; Με την προσφιλή τακτική των μιζαδόρων, που εκβιάζουν υποψήφιους αγοραστές, αξιώνοντας ο ίδιος για λογαριασμό του τεράστια χρηματικά ποσά, προκειμένου να… πάψουν να εκφράζουν αντιρρήσεις τα στελέχη της κυβέρνησης της Ανγκόλας με τα οποία -προφανέστατα- επιχειρεί ένα δεύτερο μεγάλο deal. Μπορεί και εν αγνοία της κυβέρνησης της αφρικανικής χώρας…

Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν στην… πλάτη των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων που είχαν το… κεφάλι τους ήσυχο με τον επίτιμο πρόξενο στην Ανγκόλα, χωρίς κανένα κόστος αφού… εργάζεται αμισθί, αλλά και των ελληνικών διωκτικών αρχών (οικονομικών και όχι μόνο) που προφανέστατα θα πρέπει άμεσα να παρέμβουν και να κάνουν φύλλο και φτερό τον κ. Γεώργιο Δουσόπουλο.

Και θα τον κάνουν, 100%, αφού οι αποκαλύψεις θα πέσουν… βροχή, με δεδομένο πως αποκλείεται η συγκεκριμένη του -κάκιστη συνήθεια- να μην έχει -πιθανότατα- πολλά προηγούμενα, σε… business της κυβέρνησης της Ανγκόλας και επιχειρηματιών της αφρικανικής χώρας με Ελληνες επιχειρηματίες.

Πολλά είναι τα στόματα που έχουν ήδη ανοίξει και η ώρα που ο κ. Δουσόπουλος θα λογοδοτήσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για διακίνηση μαύρου χρήματος από την Ανγκόλα στη χώρα μας είναι πιο κοντά από ποτέ.

Ο φάκελος για τις μίζες των 4.000.000 ευρώ και τον τρελό χορό των εκατομμυρίων που εκτόξευσαν την αγοραπωλησία ενός σπιτιού αντικειμενικής αξίας 2 εκατομμυρίων μόλις άνοιξε και η ώρα που θα ανοίξουν μαζί του και οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των εμπλεκομένων πλησιάζει.

Συνεχίζεται…