ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκάλυψη - κορονοϊός: Οι μάσκες ήταν ακόμα πιο μεγάλες - Δείτε τα πρακτικά της επιτροπής

Αποκάλυψη - κορονοϊός: Οι μάσκες ήταν ακόμα πιο μεγάλες - Δείτε τα πρακτικά της επιτροπής

Ο σάλος που δημιουργήθηκε με τις τεράστιες μάσκες που παραδόθηκαν στα σχολεία, έχει κι άλλα κρυμμένα μυστικά - Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Newsbomb.gr οι αρχικές προδιαγραφές προέβλεπαν ακόμα μεγαλύτερες μάσκες από αυτές που έφτασαν τελικά στα σχολεία

Οι προδιαγραφές για τις μάσκες, όπως έτσι ήταν το σωστό, δόθηκαν (27/08/20) από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr δόθηκαν δύο φορές, ύστερα από παρατηρήσεις ότι οι διαστάσεις των μασκών είναι μεγάλες. Τη δεύτερη φορά με σαφήνεια κατεγράφη ότι οι «διαστάσεις τελικού προϊόντος» πρέπει να είναι 22Χ12 και εστάλησαν στην ΚΕΔΕ. Όλη η προμήθεια έγινε με βάση αυτό που υποδείχθηκε απόΕθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Tα μέλη της επιτροπής συζήτησαν διεξοδικά το θέμα και αποφάσισαν τις διαστάσεις. Για την ακρίβεια τις ενέκριναν ομόφωνα.

Δείτε τα πρακτικά της επιτροπής με τις τελικές προδιαγραφές:

Nα θυμίσουμε ότι χθες 15/09/2020, τη δική του απάντηση στο ζήτημα έδωσε ένας από τους προμηθευτές των μασκών, κύριος Γιάννης Σταθόπουλος, σε εκπομπή της ΕΡΤ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Προκήρυξη που μας ήρθε από την ΚΕΔΕ με οδηγίες που είχαν λάβει από κάποια επιτροπή υγείας είχαν συγκεκριμένες διαστάσεις-προδιαγραφές υφάσματος και κάποιες λεπτομέρειες (ελαστικό έλασμα, ποιότητα βαμβακιού)».

Οι διαστάσεις ήταν οι ακόλουθες:

Ηλικίες εώς 10 ετών 10×18, από 10 ετών και άνω, καθηγητές και δάσκαλοι 12×22.
«Το είδαμε ότι οι διαστάσεις είναι μεγάλες, τις ενστάσεις μας τις εκφράσαμε όταν δώσαμε τα δείγματα, εφόσον ελέγχθηκαν τα δείγματα από κλωστοϋφαντουργό και από το γενικό χημείο μας είπαν να συνεχίσουμε την παραγωγή». Από τη στιγμή που έχεις αναλάβει να παράγεις και όχι να προτείνεις.

«’Εχουμε αναλάβει να παράγουμε και όχι να προτείνουμε. Έχουμε παραδώσει τις 500.000 μάσκες και περιμένουμε να μας δώσουν νέες οδηγίες. Αν οι νέες οδηγίες είναι να κατασκευάσουμε 500.000 μάσκες θα χρειαστούμε 10 ημέρες».

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τα μέτρα που θα «φρενάρουν» την έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική – Μάσκα και στις πλατείες