ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ποιοι επιχειρούν με... πραξικόπημα να καταλάβουν τη διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού;

Ποιοι επιχειρούν με... πραξικόπημα να καταλάβουν τη διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού;

Ένα άνευ προηγουμένου... πραξικόπημα φαίνεται πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο να ανατραπεί η σημερινή προσωρινή διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), να αποτραπεί η προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη αιρετού Δ.Σ., σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο καταστατικό του Ιδρύματος και να... «κουκουλωθούν» τα εκατοντάδες σκάνδαλα που συγκλόνισαν τον Ε.Ε.Σ. επί διοίκησης Μαρτίνη.

Δυστυχώς, όσα συμβαίνουν στο Ίδρυμα, κάτω από τη... μύτη της κυβέρνησης που φαίνεται ή να μην επιθυμεί να παρέμβει ή να... αδυνατεί να το πράξει, οδηγούν και πάλι το Ίδρυμα σε μονοπάτια αδιαφάνειας, κακοδιαχείρισης και αποφυγής της επιβολής της έννομης τάξης και βέβαια της παραδειγματικής τιμωρίας όλων εκείνων που υπερχρέωσαν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, επιδιδόμενοι σε ένα άνευ προηγουμένου πάρτι διασπάθισης των εσόδων του.

Γνωρίζουν και οι «πέτρες» στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό πως άνθρωποι του Ανδρέα Μαρτίνη δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να επιτρέψουν να μπουν στο Ίδρυμα οι εισαγγελείς και κάνουν τα αδύνατα – δυνατά, έχοντας συμμάχους σε πολύ υψηλά πόστα, ώστε να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της έρευνας που βρίσκεται, πάντως, σε πλήρη εξέλιξη.

Εδώ και αρκετό καιρό έχουν ξεκινήσει έναν δικαστικό αγώνα, προκειμένου να κατορθώσουν να αποτρέψουν τη διεξαγωγή εκλογών, όπως προβλέπει το νέο καταστατικό του Ιδρύματος, για την ανάδειξη αιρετής διοίκησης. Σύμφωνα με αυτό, η νέα διοίκηση θα προκύψει από την πρότερη ανάδειξη των εκλεκτόρων που θα εκπροσωπούν τα 85 περίπου τοπικά παραρτήματα που διαθέτει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Και ενώ όλα είχαν πάρει το δρόμο τους, ώστε να διεξαχθούν στις 25 Οκτωβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη των εκλεκτόρων που στη συνέχεια θα ψήφιζαν για την εκλογή νέας διοίκησης στον Ε.Ε.Σ., στις 21 Οκτωβρίου, κοινοποιήθηκε στην προσωρινή διοίκηση του Ιδρύματος η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για την αποδοχή της πρότασης λήψης ασφαλιστικών μέτρων και την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης της γενικής συνέλευσης του Ερυθρού Σταυρού, όπως αυτή είχε ληφθεί στις 26 Απριλίου 2015, για τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών σύμφωνα με το νέο καταστατικό.

Άμεση, ήταν η αντίδραση της νυν διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η οποία με έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε, ενημέρωσε τα μέλη της για τις εξελίξεις, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για προσπάθεια εγκλωβισμού του Ιδρύματος στο τέλμα της αδιαφάνειας και της ανυποληψίας, από παράγοντες που επιμένουν να το συντηρούν, βρίσκοντας ανέλπιστα αρωγό στην προσπάθειά τους τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Προς μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση λάβαμε την αριθ. 8609/2015) απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων).

Η απόφαση αυτή έκανε δεκτή αίτηση τριών μελών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ειρήνη Κατσούλη – Λιάπη, Δέσποινα Γριμπάμπη, Αντώνιος Βασιλογιαννακόπουλος) και ανέστειλε την εφαρμογή της από 26-4-2015 καταστατικής γενικής συνέλευσης και άρα την εφαρμογή του νέου καταστατικού που ενέκρινε η τελευταία, μέχρι την έκδοση απόφασης επί της τακτικής αγωγής των ανωτέρω, η οποία θα δικαστεί εντός του Νοεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, εσφαλμένα κατ’ εμάς, πιθανολογήθηκε ότι ταυτόχρονα με την καταστατική γενική συνέλευση, έπρεπε να γίνουν και αρχαιρεσίες με βάση όμως το παλαιό καταστατικό, όπως επεδίωξαν αυτοί που προσέφυγαν για τους ευνόητους δικούς τους λόγους.

Υπό τα δεδομένα αυτά, η αρξάμενη διαδικασία αρχαιρεσιών στα περιφερειακά και τοπικά τμήματα με βάση το νέο Καταστατικό, για την άρτια διεξαγωγή της οποίας έχουμε όλοι τόσο μοχθήσει, δυστυχώς δεν μπορεί να συνεχισθεί προς το παρόν.

Το ΚΔΣ επεξεργάζεται ήδη τρόπους αντιμετώπισης του θέματος που έχει προκύψει και θα πράξει παν αναγκαίο προκειμένου να δικαιωθούν οι αγώνες των χιλιάδων μελών, εθελοντών και εργαζομένων που προσπαθούν και έχουν ήδη καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, να βγάλουν το ιστορικό σωματείο μας από το τέλμα της αδιαφάνειας και της ανυποληψίας, που κάποιοι επιμένουν να συντηρούν, βρίσκοντας ανέλπιστα αρωγό στην προσπάθειά τους, την παραπάνω δικαστική απόφαση».

Όλα τα σκάνδαλα και το «πραξικόπημα» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να αποτραπεί η διαδικασία εκλογής αιρετής διοίκησης στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο καταστατικό του σωματείου, έχουν ήδη κοινοποιηθεί προς το Διεθνές Σωματείο του Ερυθρού Σταυρού και θα αποτελέσουν αντικείμενο εκτεταμένων συζητήσεων με το γενικό γραμματέα του, Ελχάτζ Ας Σι, ο οποίος θα βρίσκεται το διήμερο 3-4 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Και θεωρείται βέβαιο πως το θέμα θα λάβει τεράστιες διαστάσεις, καθώς ο Ελχάτζ Ας Σι, πλην των συναντήσεων με τα στελέχη της σημερινής διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα συναντηθεί και με την ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης και όλα δείχνουν πως θα εκφράσει ξεκάθαρα την εντονότατη δυσαρέσκεια του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού για τις παρεμβάσεις που επιχειρούνται στην ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος στην Ελλάδα, αλλά και για τις καθυστερήσεις στη διαλεύκανση όλων των σκανδάλων της εποχής Μαρτίνη που έχουν ήδη σταλεί στους οικονομικούς εισαγγελείς της χώρας.

Τα ερωτήματα αυξάνονται καθημερινά και η κυβέρνηση επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα και αποτελεσματικά, προκειμένου να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να διασφαλίσουν την εφαρμογή όλων όσων προβλέπονται στο καταστατικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποτρέποντας τα... φαντάσματα του παρελθόντος να καταλάβουν ξανά τη διοίκηση του Σωματείου, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την «κάθαρση» που απαιτείται και την απονομή της δικαιοσύνης...

Το Newsbomb.gr θα φέρει στη δημοσιότητα όλα τα σκάνδαλα της διοίκησης Μαρτίνη, για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να... φρίξει, με τα πεπραγμένα εκείνων που επί δεκαετίες ολόκληρες «ρούφηξαν» τα χρήματα του Σωματείου, φτάνοντας στο σημείο να πληρώνουν ποσά που άγγιζα και τα 1000 ευρώ ως... φιλοδωρήματα σε ταβέρνες και εστιατόρια, εις... υγεία του ελληνικού δημοσίου και φυσικά των χιλιάδων Ελλήνων από όλο τον κόσμο που ενίσχυαν με τις δωρεές τους το Σωματείο.

Και όμως...

Η Ελληνική Δικαιοσύνη εξακολουθεί να κινείται με βήματα... χελώνας και να μην ξεσκεπάζει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των εποχών.

Αλήθεια, τι γνωρίζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς για τις... ανταλλαγές ποσών εκατομμυρίων ανάμεσα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Ερρίκος Ντυνάν και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συστημικές τράπεζες, ακόμα και για κάλυψη αναγκών που τις επιχορηγούσε το ελληνικό δημόσιο;

Και ένα ακόμη ερώτημα...

Υπήρχαν ή εξακολουθούν να υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, σε υψηλές θέσεις στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό;

Μείνετε συντονισμένοι...

Το πάρτι των αποκαλύψεων για τα όργια της διοίκησης Μαρτίνη και των «εκλεκτών» προστατών της, μόλις τώρα αρχίζει...

Σχετικές ειδήσεις