ΑΠΟΨΕΙΣ

Ρε μήπως ο Ντόκος λέει την αλήθεια;

Ρε μήπως ο Ντόκος λέει την αλήθεια;
Ο κ. Θάνος Ντόκος αναπληρωτής σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας

Ο Θάνος Ντόκος «ξαναχτύπησε» τις τελευταίες ημέρες με τα περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο με τους Τούρκους και προκάλεσε πολιτική αναταραχή, εντός και εκτός Μαξίμου - Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας 

Ο Θάνος Ντόκος «ξαναχτύπησε» τις τελευταίες ημέρες με τα περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο με τους Τούρκους.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Κυριάκου Μητσοτάκη τα έχει ξαναπεί αυτά τα πράγματα.

Και για να εξηγούμαι: ο κ. Ντόκος δεν είναι κανα παιδάκι πρωτόβγαλτο... Είναι εμπειρότατος και καταρτισμένος. Ξέρει τι λέει και δεν μπορώ να πιστέψω ότι του ξεφεύγουν λέξεις και κουβέντες. Στην διπλωματία δεν υπάρχουν αφελείς.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του, βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τον άδειασε: «είναι προσωπικές του απόψεις», είπε ο κ. Στέλιος Πέτσας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά το άδειασμα, ο κ. Ντόκος «μαζεύτηκε» και βγήκε στα ραδιόφωνα να πει ότι αυτά δεν είναι προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά δικές του απόψεις κλπ κλπ.

Προφανώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κ. Ντόκος αγνοεί την θεσμική του θέση/ιδιότητα. Είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού και άρα πρέπει να γνωρίζει ότι τα λεγόμενά του έχουν άλλη βαρύτητα από οποιονδήποτε άλλο διεθνολόγο.

Είπε μάλιστα ότι η παραίτησή του είναι στην διάθεση του πρωθυπουργού. Τρίχες. Και μάλιστα κατσαρές…

Το «η παραίτησή μου στην διάθεση του πρωθυπουργού» είναι πολιτικός τακτικισμός και φέρνει σε δύσκολη θέση τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Θεωρώ ότι κι αυτό είναι φάουλ του κ. Ντόκου. Δεν λες τέτοια πράγματα έναντι ενός ανθρώπου που σου εμπιστεύθηκε μια τέτοια θέση. Αν αντιληφθείς ότι είσαι λάθος παραιτείσαι από μόνος σου και δεν πετάς την μπάλα στην εξέδρα: «η παραίτησή μου στη διάθεση του...»

Από την άλλη μεριά, προσωπικά, είμαι σίγουρος ότι η θέση της κυβέρνησης είναι αυτά που λέει ο κ. Ντόκος περί συνεκμετάλλευσης.

Απλά όπως καταλαβαίνω στο Μαξίμου δεν επιθυμούν τέτοια συζήτηση σε αυτό το timing. Γι’ αυτό τον μαζεύουν, όχι για κάποιον άλλο λόγο…

Τα λεγόμενα του κ. Ντόκου θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας, ακόμη κι αν ο ίδιος βρεθεί σε άλλο πόστο...

Ο Κώστας Τσιτούνας είναι στο facebook